19.7 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Μην ψάχνουμε “εχθρούς” σε μια γενιά μεταλλίων

Για όσους δεν τυγχάνουν τακτικοί παρατηρητές των μπασκετικών δρώμενων, το μετάλλιο που θα κρεμάσουν απόψε πολλά από τα παιδιά της Εθνικής Νέων θα είναι το τρίτο τους σε διαφορετικές ηλικιακές βαθμίδες των Εθνικών ομάδων. Για άλλους το δεύτερο και συνολικά το ζητούμενο είναι ότι δεν μιλάμε για ένα "πυροτέχνημα" αλλά για μια γενιά που το έχει και μπορεί.


Είναι λίγο άδικο η κεντρική κουβέντα γύρω (και) από αυτή τη γενιά να έχει να κάνει με το αν αδικείται, αν θα έπρεπε να έχει πάρει περισσότερες ευκαιρίες, αν "σαμποτάρεται" και άλλα πολλά. Αδικο πάνω απ' όλα γι' αυτά τα παιδιά αφού δημιουργεί μια μίζερη ατμόσφαιρα γύρω από παίκτες που δεν την αξίζουν.


Δεν είναι καλό για αθλητές που κάνουν τα βήματα προς την καθιέρωση να τους δημιουργείται η αίσθηση ότι αδικούνται. Ακόμα κι οταν συμβαίνει κάποιες φορές, αυτό που θα πρέπει να τους τονίζεται είναι ότι η πορεία τους σε βάθος χρόνων (τηρουμένων των αναλογιών με την ηλικία τους) με τις Εθνικές ομάδες, δείχνει ότι υπάρχουν τα φόντα να κάνουν καριέρα, να σταθούν στον χώρο.


Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι από κάθε καλή φουρνιά νέων είναι ευτύχημα αν σταθούν 3-4 στο ανώτατο επίπεδο του αθλήματος στη συνέχεια της καριέρας τους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης, ότι υπάρχουν σύνολα απρόσμενα ταιριαστά που αναδεικνύουν όλα τους τα μέλη και όταν αυτά... σκορπίζουν και πάνε σε άλλα επαγγελματικά περιβάλλοντα δεν μπορούν να είναι το ίδιο αποτελεσματικά.


Για κάθε Χαραλαμπόπουλο, παίκτη με πανθομολογούμενα προσόντα και ηγετικό χαρακτήρα δηλαδή, που πιθανότατα δικαιούταν περισσότερες ευκαιρίες απ' όσες είχε, θα υπάρχει ένας Κόνιαρης, που κάπου βρήκε την Ιθάκη του. Οι καλοί δεν χάνονται στη ζωή και κατά κανόνα, ο καθένας παίρνει ό,τι του αξίζει. Ισως μέσα από μια ταλαιπωρία, ίσως με κάποια καθυστέρηση, αλλά το παίρνει.


Ας είναι λοιπόν η στόχευση προς αυτά τα παιδά να νιώσουν κορυφαίοι (όπως σε διάρκεια δείχνουν ότι είναι) και με δικό τους το μέλλον (όπως πιθανότατα είναι) και όχι... υπό δοκιμήν και κυρίως υπό αδικία. Σε τελική ανάλυση, μια παρέα παιδιών που αυθόρμητα η ίδια βγάζει θετική αύρα, πέρα από αποτελέσματα, με τη συνολική της παρουσία, μόνο το ίδιο δικαιούται και να εισπράττει.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ