17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Με NBAers και Τουπάν η Γαλλία

Με όλα τα μεγάλα αστέρια της θα παραταχθεί η Γαλλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2019, που θα λάβει χώρα το διάστημα 31 Αυγούστου με 15 Σεπτεμβρίου στην Κίνα.

Ο Βενσάν Κολέ ανακοίνωσε την προεπιλογή του, η οποία αποτελείται από δεκαπέντε παίκτες, που θα συγκεντρωθούν στις 27 Ιουλίου στο Παρίσι, ενώ δύο ημέρες μετά θα αναχωρήσουν για το Πο, όπου θα λάβει χώρα το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους. Ο 56άχρονος προπονητής κάλεσε και τον Αξέλ Τουπάν, παρότι μετά την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό πριν από δύο μήνες έμεινε εκτός δράσης, όπως φυσικά και όλους τους Γάλλους διεθνείς που παίζουν στο ΝΒΑ. Οι «τρικολόρ» έχουν κληρωθεί στο Ζ’ Όμιλο, με αντιπάλους τη Γερμανία, τη Δομινικανή Δημοκρατία και την Ιορδανία.

Οι δεκαπέντε «εκλεκτοί» του Βενσάν Κολέ: Άντριου Αλμπισί (Ανδόρα), Νικολά Μπατούμ (Σάρλοτ Χόρνετς), Νάντο Ντε Κολό (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Ιβάν Φουρνιέ (Ορλάντο Μάτζικ), Ρούντι Γκομπέρ (Γιούτα Τζαζ), Τόμας Ερτέλ (Μπαρτσελόνα), Λουί Λαμπερί (Βαλένθια), Πολ Λακόμπ (Μονακό), Ματίας Λεσόρτ (Μάλαγα), Τιμ Λουαού-Καμπαρό (Σικάγο Μπουλς), Αμάθ Εμπαγέ (Βίρτους Μπολόνια), Αντριέν Μόερμαν (Εφές Αναντόλου), Φρανκ Ντιλίκινα (Νιου Γιορκ Νικς), Βενσάν Πουαριέ (Μπασκόνια) και Αξέλ Τουπάν (Ολυμπιακός).

Βοηθητικό ρόλο στις προπονήσεις θα έχουν οι Αλεξάντρ Σασόνγκ (Ντιζόν) και Τεό Μαλεντόν (Βιλερμπάν), ενώ ανακοινώθηκαν και εφτά αναπληρωματικοί, οι οποίοι μπορεί να κληθούν ανά πάσα στιγμή από τον ομοσπονδιακό τεχνικό είτε για να καλύψουν το κενό κάποιου τραυματία είτε εξαιτίας αλλαγής των αγωνιστικών πλάνων του. Πρόκειται για τους Μουσταφά Φολ (Λοκομοτίβ Κουμπάν), Έντουιν Τζάκσον (Μπούντουσνοστ), Λαουάου Κονατέ (Ναντέρ), Έλι Οκόμπο (Φοίνιξ Σανς), Γιακούμπα Ουαταρά (Μονακό), Λέο Βέστερμαν (Ζαλγκίρις Κάουνας) και Γκερσόν Γιαμπουσέλε (Μπόστον Σέλτικς).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ