16.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Με όλα τα «αστέρια» η Γαλλία! (pic)

Η Γαλλία ετοιμάζεται ήδη για τους τελευταίους αγώνες του πρώτου γύρου των προκριματικών του Μουντομπάσκετ και, στο τρίτο «παράθυρο» της FIBA, όλοι οι σπουδαίοι της παίκτες θα δώσουν το «παρών».

Η Εθνική Γαλλίας αποτέλεσε μία εκ των χωρών, οι οποίες δεν επηρεάστηκαν αγωνιστικά από την τρέχουσα κρίση του ευρωπαϊκού μπάσκετ, η οποία λόγω της επιλογής της Ευρωλίγκα να προγραμματίσει παιχνίδια, πάνω σε εκείνα των εθνικών ομάδων για τα προκριματικά, δεν έδινε τη δυνατότητα στους παίκτες που αγωνίζονται στη διοργάνωση - όπως κι εκείνους του ΝΒΑ άλλωστε - να φορέσουν το εθνόσημο μέσα στην χρονιά. Οι «τρικολόρ» μετρούν ήδη 4-0 στον όμιλο με Βέλγιο, Ρωσία και Βοσνία, ευρισκόμενοι σε ιδανικό μονοπάτι για την Κίνα, όπου θα διεξαχθεί το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, το 2019.

Το τρίτο «παράθυρο» της FIBA δε βρίσκεται μακριά, πλέον, και οι αγώνες μάλιστα πραγματοποιούνται σε ένα σημείο, με τη σεζόν να έχει τελειώσει για τους συλλόγους. Κάπως έτσι, άπαντες οι παίκτες θα μπορούν να είναι διαθέσιμοι, κάτι που ισχύει στην περίπτωση της Γαλλίας.

Η ομοσπονδία της χώρας, συγκεκριμένα, είναι η πρώτη που δημοσιεύει τη λίστα της εν όψει των δύο αγώνων με Βοσνία (29/6) και Ρωσία (2/7) εκτός έδρας, με άπαντες τους «αστέρες» να είναι στη διάθεση του Βενσάν Κολέ. Αυτό είναι το καλύτερο νέο που θα μπορούσε να έχει ο ομοσπονδιακός τεχνικός, που θέλει η ομάδα του να τελειώσει δυναμικά τις υποχρεώσεις της και να προχωρήσει στον επόμενο γύρο με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Η λίστα αναφέρει τους εξής παίκτες: Αντριού Αλμπισί (Ανδόρα), Νικολά Μπατούμ (Σάρλοτ Χόρνετς), Φαμπιάν Κοζέρ (Ρεάλ Μαδρίτης), Νάντο Ντε Κολό (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Μπορίς Ντιαό (Λεβαλουά), Μουσταφά Φαλ (Σακάρια), Εβάν Φουρνιέ (Ορλάντο Μάτζικ), Ρούντι Γκομπέρ (Γιούτα Τζαζ), Τομά Ερτέλ (Μπαρτσελόνα), Έντουιν Τζάκσον (Μπαρτσελόνα), Λουί Λαμπεϊρί (Στρασμπούρ), Πολ Λακόμπ (Μονακό), Ματίας Λεσόρ (Ερυθρός Αστέρας), Βενσάν Πουαριέ (Μπασκόνια), Αξέλ Ζουλιέν (Ντιζόν), Αλέν Κοφί (Ορτέζ), Λαού Κονατέ (Ναντέρ), Γιακουμπά Ουαταρά (Μονακό)

 

?? @FFBB_Officiel are the 1⃣st team to announce their list for the June-July @FIBAWC 2019 Qualifiers! #ThisIsMyHouse

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FIBA #Basketball (@fiba) στις



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ