22.2 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Με ψυχή και σούπερ Ντραγκίσεβιτς ο Άρης

O Άρης υποδέχτηκε τη φορμαρισμένη Λάρισα, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Basket League σε μια μοναχία μεταξύ δύο ομάδων που παλεύουν για τη σωτηρία τους. Οι "κιτρινόμαυροι" της Θεσσαλονίκης έκαναν κατάθεση ψυχής, και επικράτησαν της κατώτερης των προσδοκιών Θεσσαλικής ομάδας με το εμφατικό 90-72, υπερακαλύπτοντας τη διαφορά των 14 πόντων του πρώτου γύρου (92-78 υπερ της Λάρισας).

Ωστόσο, μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ και την ήττα του Κολοσσού, ο Άρης ισοβαθμεί στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 5-11, με τις δύο προαναφερθείσες ομάδες.

Mε νευρικότητα, λάθη και χαμένα σουτ εκατέροθεν ξεκίνησε το ματς. Ο Άρης άρχισε να παίρνει τα πάνω του και λίγο μετά το πρώτο εξάλεπτο, βρέθηκε μπροστά με 15 πόντους (19-4). Η πρώτη περίοδος έληξε με 23-8 υπερ των γηπεδούχων και απόλυτο πρωταγωνιστή τον Βλάντιμιρ Ντραγκίσεβιτς (12 πόντοι, 5/5 δίποντα, 2/2 βολές, 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ). 

Σημάδια ζωής έδειξε η Λάρισα στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου, μειώνοντας στους -6 (27-21, 14:13"). Ο Βαγγέλης Αγγέλου τράβηξε στον πάγκο τον Άντονι Χίκι, που ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων της ομάδας (11 πόντοι, αλλά και 3 λάθη) και η διαφορά άρχισε να παίρνει πάλι την ανιούσα για τους γηπεδούχους, που οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια του "Αλεξανδρείου" στο +14 (43-29). 

Η αδυναμία εύρεσης ενός παίκτη να τραβήξει "κουπί" για τη Θεσσαλική ομάδα, ήταν αυτό που την έφερε εξαρχής σε τόσο δυσμενή θέση, παρουσιάζοντας μια εντελώς άναρχη εικόνα μέσα στο γήπεδο. Στο τέλος της τρίτης περιόδου η διαφορά άγγιξε τη μέγιστη(μέχρι στιγμής) τιμή της διαφοράς, φτάνοντας στο +24 (70-46).  

Κανείς και τίποτα δεν θα μπορούσε να σταματήσει αυτό τον Άρη, που πραγματοποίησε αναμφισβήτητα την καλύτερη φετινή του εμφάνιση. 

Ο MVP: Ο Βλάντιμιρ Νταγκίσεβιτς ήταν πραγματικά απολαυστικός, πετυχαίνοντας 22 πόντους (10/14 δίποντα) σε 23:40" λεπτά συμμετοχής, ξεπερνώντας κατά πολύ τους 13.3 πόντους που είχε κατά μέσο όρο τις 15 προηγούμενες αγωνιστικές.  

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Αποκαρδιωτική ήταν η εμφάνιση της Λάρισας, η οποία ηττήθηκε με κατεβασμένα τα χέρια, έπειτα από 3 σερί νίκες που μετρούσε. Ενδεικτική η αρνητική αναλογία ασίστ/λαθών (13/19) και τα πολύ χαμηλά ποσοστά ευστοχίας (17/32 δίποντα, 9/32 τρίποντα).  

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ