24.5 C
Athens
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Με χίλια ζόρια η ΤΣΣΚΑ νίκησε την Μπάγερν

Για τρία δεκάλεπτα η ΤΣΣΚΑ ένιωθε έντονη την απειλή μιας ακόμα εντός έδρας ήττας από την μεθοδική και αποτελεσματική Μπάγερν όμως στην τελευταία περίοδο οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη είχαν περισσότερες λύσεις και επέστρεψαν στις επιτυχίες με το 77-70. Στα πέντε τελευταία λεπτά εξασφάλισε τη νίκη η ΤΣΣΚΑ και έφτασε το 14-5 αφήνοντας την Μπάγερν στο 9-10.

Η Μπάγερν μπήκε φουριόζα στο ματς, με Ντάγκουμπιτς και Ντέντοβιτς να οδηγούν επιθετικά και με άμυνα που είχε κρύψει το καλάθι και στο 8'30'' έφτασε στο +12, με το 8-20 να έχει σημάνει συναγερμό. Ο Ροντρίγκες το πήρε πάνω του και μείωσε στο 13-20 του δεκαλέπτου, αλλά η Μπάγερν άντεχε και δεν ήταν εύκολη αντίπαλος. Το επιθετικό πρόβλημα της ΤΣΣΚΑ βρήκε λύση από τα τρίποντα του Κουρμπάνοφ, αυτός πρωταγωνίστησε στην αντεπίθεση για το 35-35 στο 17'30'' και το ημίχρονο έληξε με 35-37.

Ο Χάντερ που στο πρώτο ημίχρονο έχανε τα λέι απ, συνήλθε στο δεύτερο, πήρε μπάλες και τις έβαλε για το 7-0 της ΤΣΣΚΑ που έφερε το 42-42 στο 23'. Η Μπάγερν δεν πανικοβλήθηκε και κράτησε τον έλεγχο του ρυθμού κι ένα μικρό προβάδισμα στο σκορ μέχρι την λήξη του δεκαλέπτου και το 52-57 που έδειχνε ότι οι Βαυαροί θα το πάλευαν μέχρι τέλους.

Στο 33'30'' ήρθε το πρώτο προβάδισμα της ΤΣΣΚΑ με 61-60 και κάπου εκεί οι Γερμανοί άρχισαν να λυγίζουν και οι Ρώσοι να διευρύνουν το προβάδισμα που τους έδωσε μια δύσκολη νίκη με μια μέτρια εμφάνιση.

ΞΕΠΕΤΑΧΤΗΚΕ: Ο Ουίλ Κλάιμπερν πήρε πάνω του την ΤΣΣΚΑ και ήταν σε διάρκεια ο πιο αξιόπσιτος επιθετικός της, όμως, αυτός που έκανε την διαφορά στην κρίσιμη τελευταία περίοδο ήταν ο Τζόελ Μπολομπόι ο οποίος κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια, έβαλε καθοριστικούς πόντους και ήταν η αποκάλυψη για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η κυριαρχία της ΤΣΣΚΑ στα ριμπάουν ήταν καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα. Το τελικό 36-22 και κυρίως τα 13 επιθετικά της ΤΣΣΚΑ, έναντι μόλις 4 της Μπάγερν έδωσαν επιπλέον επιθέσεις και πόντους.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ