23.7 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Με φόρα MVP από πέρσι

Όταν η ΑΕΚ επανέφερε στις τάξεις της τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη ήταν προφανές πως ήξερε πως έβαζε στη μηχανή της έναν ηγέτη. Έναν πραγματικό MVP.

 

Ο διεθνής φόργουορντ-σέντερ ήταν άλλωστε πέρσι ο πολυτιμότερος παίκτης του 1ου γύρου της κανονικής περιόδου και ο παίκτης με το κορυφαίο ranking μεταξύ των παικτών της ΑΕΚ κερδίζοντας μάλιστα τον άτυπο τίτλο του MVP στις 12 από τις 26 αγωνιστικές της κανονικής περιόδου. Φέτος επέστρεψε στην «Ένωση» έχοντας κεκτημένη ταχύτητα από την περσινή σεζόν.

 

Μετά την… αναγνωριστική πρώτη εμφάνιση του κόντρα στον ΠΑΟΚ στην οποία άλλωστε περιορίστηκε σε μια 7λεπτη συμμετοχή, ο «Λου» κατάφερε να κυριαρχήσει στα επόμενα πέντε παιχνίδια της ΑΕΚ. Πιο συγκεκριμένα είχε…

 

Με τον Προμηθέα: 15π, 4/5β, 4/4δ, 1/2τρ, 7ρ, 2ασ.

 

Με τον Ολυμπιακό: 11π, 2/2β, 3/6δ, 1/4τρ, 4ρ, 2ασ.

 

Με τον Κόροιβο: 15π, 4/4β, 4/7δ, 1/1τρ, 8ρ, 4ασ.

 

Με τον Παναθηναϊκό: 19π, 8/10β, 4/7δ, 1/2τρ, 6ρ, 2ασ.

 

Με τη Δόξα: 21π, 10/14β, 4/8δ, 1/3τρ, 8ρ, 1ασ.

 

Οι επιδόσεις αυτές τον οδήγησαν σε ένα εντυπωσιακό σερί. Ο Μαυροκεφαλίδης είχε και στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές τον κορυφαίο αριθμό ranking μεταξύ των παικτών της ΑΕΚ κερδίζοντας τον άτυπο τίτλο του MVP της. Στις τρεις τελευταίες (με Κόροιβο, Παναθηναϊκό και Δόξα) κράτησε αυτόν τον τίτλο για τον εαυτό του ενώ στις δύο προηγούμενες τον μοιράστηκε με συμπαίκτες του (στο ματς με τον Προμηθέα με τον Βασιλειάδη και σε εκείνο με τον Ολυμπιακό με τους Ελονού και Μαυροειδή).

 

Όλα αυτά είναι το λιγότερο ενθαρρυντικά για την ΑΕΚ ενόψει των πλέι οφ. Άλλωστε στην αντίστοιχη περσινή περίοδο ο Μαυροκεφαλίδης έπαιξε υπό το βάρος τραυματισμού που του στέρησε τη συμμετοχή στους μικρούς τελικούς με τον Άρη.

 

Photocredits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ