16 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Με φόρα ο ΠΑΟΚ θρίαμβο στο Ρέθυμνο

Ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε την τρίτη νίκη του στο πρωτάθλημα και δεύτερη συνεχόμενη μετά από αυτήν στο ντέρμπι με τον Αρη, με το 79-73 μέσα στο Ρέθυμνο επί της ομάδαςτου Νίκου Βετούλα που έμεινε με μία νίκη και νιώθει να... αγχώνεται. Ο ΠΑΟΚ ήταν η καλύτερη ομάδα στο παρκέ και πήρε δίκαια τη νίκη.

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε πιο σωστά στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, είχε πιο καθαρό μυαλό και περισσότερες εκτελεστικές λύσεις. Το πρώτο μεγάλο του σερί ήταν μετά το 23-19 του 9'30'', όταν με 9-0 προηγήθηκε με 23-28, αν και ακολούθησε ένα 8-0 των γηπεδούχων για να ξαναπροηγηθούν με 31-28. Το δίδυμο Κόνιαρη - Κατσίβελη όμως που εναλλασσόταν στο παρκέ κρατούσε καλό ρυθμό για τον ΠΑΟΚ και αξιοποιούσε τους συμπαίκτες, Χρυσικόπουλος και Κρουμπάλι ήταν οι κύριοι επιθετικοί εκφραστές, απέναντι στο Ρέθυμνο που πόνταρε στις ατομικές προσπάθειες του Αρμστεντ και το μακρινό σουτ του Γιαννόπουλου.
Οι γηπεδούχοι ήταν στο 38-35 στο 18', όμως, ο ΠΑΟΚ έκανε σερί 10-0 στο διάστημα που απέμνε και πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος με 45-38!

Η πρώτη διψήφια διαφορά για τον ΠΑΟΚ ήρθε με το 5-0 στη έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου που έφερε το 38-50. Ο Αρμστεντ με προσωπικές ενέργειες και πόντους μείωσε σε 45-50 στο 24', όμως, ήταν εμφανής η υπεροχή του ΠΑΟΚ στο συντεταγμένο παιχνίδι έναντι του μπλοκαρισμένου Ρεθύμνου. Κόνιαρης και Χρυσικόπουλος συνέχιζαν να αποτελούν ένα ιδανικό δίδυμο, στο 29' ο ΠΑΟΚ ξαναπήγε σε διψήφια διαφορά, 48-59 και το δεκάλεπτο έληξε με 50-61 και με τον ΠΑΟΚ να έχει κυριαρχήσει σε όλους τους τομείς.

Το Ρέθυμνο πόνταρε στην άμυνα για την ανατροπή, η πίεση στην έναρξη της τελευταίας περιόδου έφερε αποτέλεσμα και σερί 7-0 και το 57-61 έφερνε εκ νέου στην αφετηρία το ματς. Οι λύσεις που έψαχνε ο ΠΑΟΚ ήρθαν από δύο συνεχόμενα καλάθια του Ζάρρα για το 57-65, με δικό του καλάθι στο 35' ξαναπήγε η διαφορά στους 10, 59-69.

Στο 38' το ματς ηταν στο 65-75, το Ρέθυμνο με δύο τρίποντα μείωσε σε 71-75 στο 38'45'', 

ΤΟ ΚΛΕΙΔΩΣΕ: Ο ΠΑΟΚ είχε πλήθος πρωταγωνιστών στη μεγάλη του εκτός έδρας νίκη, με τον Κόνιαρη να οργανώνει άριστα, τον Χρυσικόπουλο να είναι η σίγουρη λύση στα τρία πρώτα δεκάλεπτο, τον Κρουμπάλι ν κάνει το καλύτερό του παιχνίδι με τον "Δικέφαλο". Ο παίκτης που σε μεγάλο βαθμό έκρινε το ματς όμως, ήταν ο Θοδωρής Ζάρρας με έξι πορσωπικούς πόντους όταν το Ρέθυμνο έκανε την ύστατη αντεπίθεση στην τελευταία περίοδο και μείωσε τη διαφορά.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Το αριθμητικό γεγονός του αγώνα ήταν τα δύο νταμπλ - νταμπλ από παίκτες του ΠΑΟΚ. Ο εκπληκτικός Αντώνης Κόνιαρης είχε 10 πόντους και ισάριθμες ασίστ, ο ασταμάτητος Ουσμάν Κρουμπάλι 18 πόντους και 10 ριμπάουντ για τον ΠΑΟΚ που κυριάρχησε και στα ριμπάουντ με 45-32.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ