23.7 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Με φόρα για playoffs o Χολαργός

Ο Χολαργός πήρε μεγάλη νίκη απέναντι στο Λαύριο, επικρατώντας επί της ομάδας του Χρήστου Σερέλη με 82-71 . Η ομάδα των Βορείων Προαστίων, ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα , και κράτησε για μία ακόμη φορά αλώβητη την έδρα του.

To Λαύριο μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού από πολύ νωρίς. Ωστόσο οι γηπεδούχοι απάντησαν σύντομα και στο 5' πέρασαν μπροστά στο σκορ με τον Αγκμελέζε (11-9, 5'). Ο Χολαργός συνέχισε να βρίσκεται μπροστά στο σκορ αυξάνοντας κι άλλο τη διαφορά του, για να κλείσει το δεκάλετο στο +6 με εύστοχο τρίποντο του Τάλτον (25-19, 10'). Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη, συνέχισε στο ρυθμό της, αύξησε κι άλλο τη διαφορά της, φτάνοντας ως το +13 (36-23, 14'). Το Λαύριο ωστόσο προς το τέλος της περιόδου έδειξε πως έχει ακόμα σφυγμό και μείωσε στο -6 (38-32, 17'). Το τελικό 46-39 του ημιχρόνου διαμόρφωσε ο Μαστρογιαννόπουλος με εύστοχο λέι απ ένα δεύτερο πριν τη λήξη του χρόνου.

Με την επιστροφή των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, το Λαύριο πλησίασε απειλητικά τον Χολαργό μειώνοντας στο -4 (46-42, 21') ωστόσο η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη είχε και πάλι απάντηση. Ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του Γιάνκοβιτς έστειλε και πάλι τη διαφορά στο +13 (57-44, 25') υποχρεώνοντας τον Χρήστο Σερέλη να πάρει time out προκειμένου να καλύψει τη διαφορά. Ο Χολαργός ωστόσο στάθηκε στο ύψος του και έκλεισε την περιόδο στο +18 με τον Αγμελέζε να διαμορφώνει το 65-47 με εύστοχο λέι απ. Η κυριαρχία του Χολαργού συνεχίστηκε και στο τέταρτο δεκάλεπτο. Οι γηπεδούχοι δε χαλάρωσαν και διατήρησαν τη διαφορά τους μέχρι το τέλος του αγώνα. Το τελικό 82-71 διαμόρφωσε ο Τάλτον με μία εύστοχη βολή.

Δεκάλεπτα: 25-19, 46-39, 65-47, 82-71

ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ:

Ο Χολαργός ήταν ανώτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με τη διαφορά να εκτοξεύεται σε πολλά σημεία. Πρωταγωνιστές στη νίκη αυτή της ομάδας του Άρη Λυκογιάννη δεν ήταν άλλοι από τον Ντάνι Αγκμπελέζε και τον Βλαντιμιρ Γιάνκοβιτς. Ο σέντερ του Χολαργού είχε 18 πόντους και 9 ριμπάουντ ενώ ο Γιάνκοβιτς είχε 13 πόντους, 13 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ:

Η διαφορά κατάφερε να ξεφύγει πολλές φορές για τον Χολαργό και το στοιχείο που έδωσε την ώθηση αυτή στην ομάδα του Άρη Λυκογιάννη ήταν η μεγάλη ευστοχία της από τα 6,75μ σε συνδυασμό με τη μεγάλη αστοχία του Λαυρίου. Συγκεκριμένα, ο Χολαργός είχε ποσοστό 43% στα σουτ τριών πόντων την ώρα που το Λαύριο είχε μόλις 17%.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ