16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Με… υπογραφή Ξανθόπουλου (vid+pics)

Μία νίκη μακριά από την κατάκτηση της τρίτης θέσης στο φετινό πρωτάθλημα της Basket League βρίσκεται πλέον η ΑΕΚ.

Οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι επιβλήθηκαν στην παράταση του Περιστερίου, στον τρίτο «μικρό» τελικό των φετινών πλέι οφ που έλαβε χώρα στο ΟΑΚΑ, και χρειάζονται άλλο ένα ροζ φύλλο για να πλασαριστούν τρίτοι. Δείτε, στο βίντεο που ακολουθεί, τις καλύτερες στιγμές από τη νίκη της «Ένωσης» επί του συγκροτήματος των δυτικών προαστίων στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, με την οποία πήρε το προβάδισμα για την κατάκτηση της τρίτης θέσης στο φετινό πρωτάθλημα…

https://www.youtube.com/watch?v=oyBwJ8I4HUw&t=2s

Πρόσωπο της αναμέτρησης ήταν ο Βασίλης Ξανθόπουλος, ο οποίος «άγγιξε» το ρεκόρ καριέρας του στην Basket League με τους 19π. που σημείωσε, αφού η κορυφαία επίδοση των 401 παιχνιδιών του είναι εκείνη των 21π. που είχε ως παίκτης του Πανιωνίου για τα πλέι οφ του 2012 απέναντι στο Ρέθυμνο. Ο 35άχρονος γκαρντ, πάντως, κατάφερε να σημειώσει άλλες δύο κορυφαίες προσωπικές επιδόσεις…

-Είχε 5/6 τρίποντα, ενώ στις προηγούμενες 23 φετινές εμφανίσεις του στο ελληνικό πρωτάθλημα είχε συνολικά 10/31. Δεν είχε, μάλιστα, σε κανένα παιχνίδι περισσότερα από δύο εύστοχα σουτ από την περιφέρεια. Τα πέντε εύστοχα τρίποντα αποτελούν ρεκόρ καριέρας, αφού στις πρώτες 400 συμμετοχές του στη μεγάλη κατηγορία η καλύτερη επίδοσή του ήταν τα τέσσερα (4/5) που είχε με τον Πανιώνιο στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Κολοσσό Ρόδου της σεζόν 2011-2012.
-Οι 30 βαθμοί που είχε στην αξιολόγηση αποτελούν ατομικό ρεκόρ, στα χρόνια που το πρωτάθλημα χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο σύστημα αξιολόγησης (από το 2010-2011). Η προηγούμενη καλύτερη επίδοσή του ήταν οι 27 βαθμοί που είχε ως παίκτης του Πανιωνίου στο εντός έδρας ματς με τον Πανελευσινιακό τη σεζόν 2014-2015.

 

Παράλληλα, με τα επτά ριμπάουντ που πήρε κόντρα στο Περιστέρι ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στην Basket League. Την ίδια επίδοση είχε τόσο σε ματς πλέι οφ με το Ρέθυμνο του 2012 όσο και στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της σεζόν 2016-2017 με τον Άρη κόντρα στον Παναθηναϊκό.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ