31.7 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Με το χέρι του Κόπονεν η Μπάγερν

Η αναμέτρηση της Μπάγερν με την Μπαρτσελόνα εξελίχθηκε σε ντέρμπι με τον Πέτερι Κόπονεν να λυτρώνει τους Βαυαρούς και να τους δίνει τη νίκη με 73-71, προσφέροντάς της εκ νέου ελπίδες για πρόκριση στα playoffs.

Η Μπαρτσελόνα μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και μέχρι το 4' βρήκε καλύτερα πατήματα από τους γηπεδούχους, με λύσεις κυρίως από τον Πάου Ρίμπας. H Μπάγερν προσπάθησε να αντιδράσει και η ανωτερότητα των Καταλανών στο πρώτο δεκάλεπτο φάνηκε, με τον Ρίμπας να στέλνει τη διαφορά στο +6 (8-14, 6'). Η "κυριαρχία" της Μπαρτσελόνα συνεχίστηκε μέχρι το τέλος της περιόδου, όταν οι Βαυαροί μείωσαν και έφτασαν τη διαφορά στον πόντο με εύστοχο σουτ του Μαόντο Λο (18-19, 10').  Στο δεύτερο δεκάλεπτο η μονομαχία συνεχίστηκε με την Μπαρτσελόνα να καταφέρνει να αυξήσει τη διαφορά της στο +7 με εύστοχο τρίποντο του Τομά Ερτέλ (21-28, 14’), με τους γηπεδούχους ωστόσο να βρίσκουν και πάλι τη λύση και να φτάνουν στον πόντο, αυτή τη φορά με εύστοχο σουτ του Βλάντιμιρ Λούσιτς (27-28, 15’) ενώ η ισοφάριση ήρθε δύο λεπτά αργότερα με μία εύστοχη βολή του Ντανίλο Μπαρτέλ (28-28, 17’). Το τελικό 32-36 διαμόρφωσε ο Κρις Σίνγκλετον με εύστοχο σουτ δύο πόντων.

Με την επιστροφή των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, η Μπαρτσελόνα κατάφερε να βρει τις λύσεις που χρειάζονταν και έφτασε τη διαφορά στο +9 (32-41, 22'), ωστόσο στο δεύτερο μισό του δεκαλέπτου στην εξίσωση μπήκε ο Πέτερι Κόπονεν ο οποίος έβαλε και πάλι την Μπάγερν στο παιχνίδι.  Κλαβέρ και Τόμιτς έδωσαν εκ νέου προβάδισμα στους "μπλαουγκράνα", με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 49-54 με εύστοχο σουτ του Ντέρικ Ουίλιαμς. Η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε σημαντικά στο τέταρτο δεκάλεπτο με το παιχνίδι να μετατρέπεται σε ντέρμπι, ενώ ο Ουίλιαμς ήταν αυτός που έβαλε τους Βαυαρούς στο -3 (60-63, 36'). Το παιχνίδι ήρθε στα ίσα λίγα λεπτά αργότερα με τον Βίκτορ Κλαβέρ να γράφει ο 65-65, ενώ η Μπάγερν βρέθηκε μπροστά 10" πριν το τέλος της αναμέτρησης (70-67), ενώ λίγο πιο μετά το παιχνίδι ήρθε στα ίσα στο 71-71 για να λυτρώσει τελικά τη Μπάγερν ο Πέτερι Κόπονεν με εύστοχο σουτ δύο πόντων στην εκπνοή του χρόνου. 

Δεκάλεπτα: 18-19, 32-36, 49-54, 73-71

Ο ΗΡΩΑΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ:

Πρόσωπο του αγώνα δε θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Πέτερι Κόπονεν που με το σουτ του στην εκπνοή του χρόνου χάρισε τη νίκη στην Μπάγερν απέναντι στην Μπαρτσελόνα.

ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ:

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ