26 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Με το μυαλό στους επόμενους αγώνες

Είναι ίσως από τις λίγες φορές, που όσο και αν δεν το παραδέχονται οι άνθρωποι των δύο ομάδων, Ολυμπιακός και Αρης προετοιμάζονται ουσιαστικά για τους τελικούς και τους αγώνες της 3ης θέσης αντίστοιχα έστω και αν παίζουν απόψε (19.00 - Cosmotesports 4) στο ΣΕΦ τον 3ο ημιτελικό τους στη Basket League. Οι πρωταθλητές Ελλάδας προηγούνται με 2-0 και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα τελειώσουν τη σειρά στην έδρα τους για να μπουν σε κλίμα τελικών, εκεί όπου βρίσκεται ήδη ο Παναθηναϊκός.

 Με κεκτημένη ταχύτητα από τη συμμετοχή τους στον τελικό του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας οι Ερυθρόλευκοι ψάχνουν την τρίτη συνεχόμενη νίκη τους κόντρα στον Αρη για να σφραγίσουν το εισιτήριο για τους τελικούς με τον Παναθηναϊκό όπου ο μεγάλος στόχος είναι να διατηρήσει για 3η συνεχόμενη χρονιά τα σκήπτρα στην Ελλάδα.

"Για εμάς, το υπέροχο ταξίδι στην φετινή Ευρωλίγκα τελείωσε και δυστυχώς η τελευταία γεύση ήταν πικρή. Θεωρώ πως κάναμε μια σπουδαία προσπάθεια φέτος στην Ευρωλίγκα και φτάσαμε να απέχουμε 40 λεπτά από το τρόπαιο. Δυστυχώς, όμως, δεν τα καταφέραμε. Πλέον, κοιτάζουμε μπροστά που έχουμε τον τελευταίο μεγάλο μας στόχο. Την κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος. Για να φτάσουμε, όμως, να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα, θα πρέπει πρώτα να τελειώσουμε τη σειρά με τον Άρη. Και για να είμαστε ειλικρινείς, ξέρουμε πως από εμάς εξαρτάται η έκβαση του. Εάν εμείς παίξουμε όπως θέλουμε και έχουμε σχεδιάσει, τότε θα κάνουμε το 3-0 και θα προκριθούμε στους τελικούς. Ο Άρης, όμως, είμαι σίγουρος πως όλες αυτές τις ημέρες προετοιμαζόταν για αυτό το ματς και πιστεύω πως θα αντιδράσει σωστά και θα είναι μαχητικός. Γι’ αυτό πρέπει να δείξουμε το μάξιμουμ συγκέντρωσης και να αφήσουμε πίσω μας ό,τι έγινε στο Φάιναλ Φορ  αντιμετωπίζοντας τους αντιπάλους μας με σεβασμό και σοβαρότητα. Σε διαφορετική περίπτωση θα έχουμε πρόβλημα. Αυτό λοιπόν που πιστεύω και θεωρώ πως πρέπει να κάνουμε είναι να μην σκεφτόμαστε τους τελικούς με τον Παναθηναϊκό, αλλά ούτε και το τι έγινε στην Τουρκία. Θα πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι στον Άρη και μόνο εκεί" έστειλε το μήνυμα ο Ερικ Γκρίν για το αποψινό παιχνίδι.

Ενώ από την πλευρά του Αρη (από τον οποίο θα λείψει και πάλι ο Τζάκσον) ο Θοδωρής Ζάρας αφού συνεχάρη τον Ολυμπιακό για την πορεία του μέχρι τον τελικό της Ευρωλίγκας, πρόσθεσε για τον αγώνα: "Πάμε στο ΣΕΦ με στόχο να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Πιστεύω πως η ομάδα μας θα ανταποκριθεί όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται. Ο αντίπαλός μας προέρχεται από μία μεγάλη διοργάνωση, όμως, είναι δεδομένο πως πλέον έχει στρέψει όλο του το ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα. Για αυτό είμαι σίγουρος πως θα είναι αρκετά συγκεντρωμένος. Εμείς δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να δώσουμε το 100% μας και να πάρουμε ότι μας αναλογεί. Έχω πει και στο παρελθόν ότι το διάστημα της διακοπής είναι και θετικό και αρνητικό. Από την μία πλευρά η ομάδα ξεκουράζεται, αλλά το μείον είναι η αγωνιστική απραξία την οποία προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε με πολύ πέντε εναντίον πέντε. Θεωρώ πως δουλεύουμε σωστά και αυτό θα φανεί και στο γήπεδο".

 

Photo Credit: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ