24.7 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Με τον Μαυροκεφαλίδη οδηγό ο Ιωνικός «έσπασε το ρόδι»

Ο Ιωνικός πέτυχε την πρώτη του νίκη στην Basket Laague αφού επικράτησε του ΠΑΟΚ με 83-66 στο «Σοφία Μπεφόν», έχοντας σε καταπληκτική μέρα τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη.

Το ματς ξεκίνησε με τον Ιωνικό να δείχνει διάθεση να τρέξει και τον ΠΑΟΚ «υπνωτισμένο» και χωρίς φαντασία στην επίθεση με αποτέλεσμα το σκορ να είναι 14-8 μετά από πέντε λεπτά αγώνα και τον Κώστα Φλεβαράκη να καλεί εσπευσμένα τάιμ-άουτ.

Ο «Δικέφαλος» φάνηκε να αφυπνίζεται μετά από αυτό και με πρωτεργάτες τους Άνταμ Σμιθ, Άαρον Μπεστ και Απόλλωνα Τσόχλα ανέτρεψε την κατάσταση και στο δεύτερο δεκάλεπτο απέκτησε προβάδισμα έξι πόντων 29-23 αλλά μετά ήταν λες και οι φιλοξενούμενοι να έπαθαν «μπλακ άουτ»...

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έδωσαν χώρους στον Ιωνικό να τρέξει και οι γηπεδούχοι προεξεχόντος του Στηβ Μπαρτ Τζούνιορ το εκμεταλλεύτηκαν ανατρέποντας με τη σειρά τους την κατάσταση και φτάνοντας εν συνεχεία την υπέρ τους διαφορά ως και στους 9 πόντους (42-33)  πριν το ημίχρονο ολοκληρωθεί τελικά με το σκορ να είναι 43-38.  

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι με οδηγό τον αρχηγό τους Λουκά Μαυροκεφαλίδη συνέχισαν να κρατούν το προβάδισμα παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Άνταμ Σμιθ από πλευράς ΠΑΟΚ και παρά το γεγονός ότι το ματς έδειχνε να πηγαίνει σε δραματικό φινάλε με το τρίτο δεκάλεπτο να λήγει 63-62, ο «Δικέφαλος» υπέστη καθίζηση και σκόραρε μόλις τέσσερις πόντους σε όλη την τέταρτη περίοδο με τον Ιωνικό να κάνει... πάρτι και να φτάνει στην πρώτη του νίκη στην Basket League με 83-66.

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: O αρχηγός των Νικαωτών, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έκανε τα πάντα για την ομάδα του και αναμφίβολα είναι ο MVP της αναμέτρησης. Σημείωσε 22 πόντους με 4/7 εύστοχα τρίποντα, τρία εκ των οποίων στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου όταν ο ΠΑΟΚ επιχειρούσε να πάρει τα ηνία του αγώνα και έκοψε τη φόρα των «ασπρόμαυρων».

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε γενικώς άστοχος και με κακές επιθετικές επιλογές αλλά η φοβερά αρνητική επίδοση των μόλις τέσσερις πόντων που πέτυχε σε ολόκληρο το τέταρτο δεκάλεπτο είναι το στοιχείο που εντέλει κρίνει το ματς αφού ακόμα και με τις μεγάλες διακυμάνσεις στην απόδοσή του ο «Δικέφαλος» διεκδικούσε για 30 λεπτά τη νίκη. 

Δείτε τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ