14.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Με το δεξί η Ζενίτ με εκτός έδρας νίκη επί της Χίμκι (vids)

H Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης έκανε ένα δυναμικό πρώτο βήμα στο πρωτάθλημα της VTB League. Επικράτησε της Χίμκι εκτός έδρας με 79-67 μετά από έναν αγώνα που ήταν συναρπαστικός στην εξέλιξή του μέχρι να μπει το τέταρτο δεκάλεπτο.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ -και του συνεργάτη του Διαμαντή Παναγιωτόπουλου- ήταν καλύτερο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Στο τρίτο δεκάλεπτο η Χίμκι έκανε τη δική της αντεπίθεση εκμεταλλευόμενη κυρίως λάθη της Ζενίτ, αλλά και τις... ανάσες που έπρεπε να πάρει ο Πονίτκα. Στην τέταρτη περίοδο όμως οι γηπεδούχοι σημείωσαν μόλις έναν πόντο σε έξι λεπτά με την ομάδα του Αγίας Πετρούπολης να διαμορφώνει το 55-71. Η Χίμκι έκανε μια τελευταία προσπάθεια να μειώσει, αλλά το τρίποντο του Πονίτκα στο 38'10'' που διαμόρφωσε το 62-76 έγραψε και το οριστικό φινάλε της αναμέτρησης.

 

Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με πολλές απουσίες: Αλεξέι Σβεντ, Στέφαν Γιόβιτς, Έρικ ΜακΚόλουμ και Ίγκορ Βιάλτσεφ για την Χίμκι, Κέβιν Πάνγκος, Αρτούρας Γκουντάιτις, Μπίλι Μπαρόν και Ντιμίτρι Κοστόφ για την Ζενίτ. Μπέρτανς και Μίκι με 12 και 10 πόντους αντίστοιχα ήταν οι πρώτοι σκόρερ για τους γηπεδούχους, ενώ ο Μονρό είχε εννέα πόντους και επτά ριμπάουντ. Για την ομάδα του Πασκουάλ ο Μπίλι Μπάρον είχε 16 πόντους και ακολούθησαν οι Τόμας (11), Ρίβερς (11), Ποϊθρες (10)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ