23.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Με τον Πιτίνο στερεύουν οι δικαιολογίες

Ως προπονητικό brand ο Ρικ Πιτίνο είναι το κορυφαίο που έχει καθήσει στον πάγκο της Εθνικής ομάδας. Ένας θρύλος του κολεγιακού μπάσκετ στις ΗΠΑ, έχει κάνει αξιόλογο πέρασμα και από το ΝΒΑ, είναι ένας προπονητής με παγκόσμια ακτινοβολία. 

Ως όνομα με κοινή αποδοχή στο ελληνικό κοινό συναγωνίζεται τον Γιάννη Ιωαννίδη και τον Παναγιώτη Γιαννάκη στη δεύτερη και πιο επιτυχημένη θητεία του. Ακόμα και οι Ολυμπιακοί, όταν δούλεψε πέρυσι στον Παναθηναϊκό, τον παραδέχονταν. Κακή κουβέντα γι' αυτόν δεν είπαν.

Οπότε η Εθνική βρήκε πραγματικό κελεπούρι. Υπό την έννοια βεβαίως - για να μην παρεξηγηθούμε - ότι ένας τέτοιος προπονητής δεν υπήρχε περίπτωση να περάσει ούτε πάνω από τον... εναέριο χώρο της Ελλάδας αν έπρεπε να πληρωθεί κανονικά. Με βάση το κασέ του. Ακόμα και στον Παναθηναϊκό πέρυσι πήρε, γι' αυτούς τους λίγους μήνες που δούλεψε εκεί, πολύ λιγότερα χρήματα από αυτά που θα κέρδιζε υπό φυσιολογικές συνθήκες στην Αμερική.

Όμως ακριβώς επειδή οι συνθήκες δεν ήταν φυσιολογικές γι' αυτόν, δεν ήταν δηλαδή για διάφορους λόγους ενεργός στην αμερικανική αγορά, κι επειδή το μπάσκετ είναι η ζωή του και δεν μπορεί να μείνει μακριά του, όπως κατ' επανάληψη έχει δηλώσει ο ίδιος, αποφάσισε να έρθει να δουλέψει στην Ελλάδα έστω και με (πολύ) λιγότερα χρήματα. Πέρασε καλά πέρυσι στην Αθήνα κι έτσι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος βρήκε την ευκαιρία να του προτείνει να δουλέψει για ένα project που έχει μεγάλο ενδιαφέρον για πολύ κόσμο ανά την υφήλιο.

Η Εθνική Ελλάδας με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι μια ομάδα για την οποία πολλοί προπονητές θα ήθελαν να δουλέψουν. Κι ένας από τους λόγους που έκαναν τον Πιτίνο να πει το "ναι" στην πρόταση της ΕΟΚ και μάλιστα χωρίς να ζητήσει αμοιβή (μόνο τα εισιτήρια και τα λοιπά έξοδά του θα καλύψει η ομοσπονδία) ήταν σίγουρα και αυτός.

Πάντως το ότι ήρθε ο Πιτίνο, δεν σημαίνει ότι περάσαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες κι έχουμε στο τσεπάκι κι ένα μετάλλιο. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει κατ' αρχάς να ανταποκριθούν όλοι οι παίκτες στο θερινό κάλεσμα και από εκεί και πέρα να παίξουν κιόλας. Δικαιολογίες πλέον δεν υπάρχουν. Όλοι λέμε και συμφωνούμε ότι το έμψυχο δυναμικό που διαθέτει αυτή η ομάδα είναι πολύ πλούσιο, το πιο ποιοτικό εδώ και πολλά χρόνια. Ήρθε η ώρα να τεθεί υπό τις οδηγίες ενός από τους κορυφαίους προπονητές του κόσμου.

Ο Πιτίνο έδειξε πέρυσι στον Παναθηναϊκό ότι δεν χρειάζεται πίστωση χρόνου και μπορεί να παραγάγει έργο μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Μένει πλέον και οι παίκτες να δείξουν ότι μπορούν να φτάσουν την Εθνική ομάδα ψηλά.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ