18.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Με τον Πέιν θέλει να γιατρέψει την πληγή

Η αθλητικότητα στη ρακέτα του είναι το βασικό στοιχείο που αναζητάει ο Παναθηναϊκός με την επιστροφή του Άντριαν Πέιν, αφού ειδικά για τα δεδομένα της Ευρωλίγκα, έχει ένα εμφανές έλλειμμα κάτι που αποτυπώνεται μεταξύ άλλων και στα ριμπάουντ. Οι “πράσινοι” είναι μόλις στη 12η θέση της διοργάνωσης έχοντας 31 ριμπάουντ ανά αγώνα, μέσος όρος που είναι ο μικρότερος του στην τελευταία 8ετία.

 


Το πρόβλημα εντοπίζεται κατά κύριο λόγο στο αμυντικό ριμπάουντ και αποτυπώνεται στο πλασάρισμα του Παναθηναϊκού, μόλις στη 14η θέση της λίστας των 16 ομάδων της Ευρωλίγκας με μέσο όρο 20,61 στις πρώτες 18 αγωνιστικές. Πρόκειται για τη χειρότερη επίδοση των τελευταίων 14 χρόνων για τους “πράσινους” αφού για να βρούμε χειρότερη θα πρέπει να γυρίσουμε στη σεζόν 2004-05 όταν είχε μέσο όρο 19,55 αμυντικών ριμπάουντ. Τότε βέβαια παιζόταν ένα πολύ διαφορετικό μπάσκετ από το σημερινό.

 


Για να γίνει πιο εύκολα αντιληπτό το πρόβλημα, αρκεί να σημειώσουμε ότι ο φετινός Παναθηναϊκός έχει 2,06 λιγότερα αμυντικά ριμπάουντ από πέρσι (22,67), 2,9 λιγότερα από πρόπερσι (23,51) και 3,79 λιγότερα από τη σεζόν 2015-16 (24,4).

 


Το ερώτημα είναι αν μπορεί ο Άντριαν Πέιν να δώσει μια λύση στο πρόβλημα αυτό. Μένοντας σε όσα έκανε ο Αμερικανός στο διάστημα που έπαιξε με τον Παναθηναϊκό στην περσινή σεζόν, η απάντηση είναι καταφατική, ειδικά αν οι αριθμοί που είχε στα 12 παιχνίδια στα οποία αγωνίστηκε πέρσι, συγκριθούν με τα φετινά των παικτών του “τριφυλλιού”.

 


Ο Πέιν είχε πέρσι σε 12 ματς 34 ριμπάουντ και παρότι ο μέσος όρος των 2,83 ριμπάουντ δεν εντυπωσιάζει, μια διαφορετική προσέγγιση μας οδηγεί σε ένα σχετικά ασφαλέστερο συμπέρασμα, έστω και μέσα από το συγκεκριμένο δείγμα γραφής. Ο Αμερικανός μάζευε στην περσινή Ευρωλίγκα 0,285 ριμπάουντ ανά λεπτό συμμετοχής, μέσος όρος μεγαλύτερος από κάθε άλλον του φετινού Παναθηναϊκού. Βλέποντας την παραγωγικότητα των παικτών του φετινού ρόστερ, σε ριμπάουντ ανά λεπτό, κορυφαίος ριμπάουντερ του φετινού Παναθηναϊκού είναι ο Ντίνος Μήτογλου.

 

 

Η αντίστοιχη περσινή λίστα, των ριμπάουντ ανά λεπτό συμμετοχής στην Ευρωλίγκα, εμφανίζει πέντε παίκτες με αριθμό στα 0,2+, αυτόν δηλαδή που φέτος φτάνει μόνο ο Μήτογλου.

 

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ