30.5 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Με τη 2η χειρότερη επίδοση της ιστορίας του

Ο Παναθηναϊκός έφτασε στην 33η νίκη του κόντρα στην ΑΕΚ ως γηπεδούχος σε σύνολο 34 αγώνων στα χρόνια του ΕΣΑΚΕ (από το 1992) και στο 12-0 στα πλέι οφ παρότι πήγε κόντρα σε δύο από τα βασικότερα φετινά χαρακτηριστικά του, τη δημιουργία και τα τρίποντα.

 

Με τις 10 ασίστ ισοφάρισε τη χειρότερη φετινή επίδοση του αφού την ίδια είχε ως γηπεδούχος κόντρα στον Προμηθέα και ως φιλοξενούμενος κόντρα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

 

Η επίδοση του στα τρίποντα όμως ήταν ακόμη χειρότερη. Ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε να φτάσει στην 4η περίοδο και αφού είχε αστοχήσει στα 12 πρώτα τρίποντα του, για να βρει τον στόχο πίσω από τα 6,75 με τον Καλάθη στο μοναδικό εύστοχο τρίποντο του σε σύνολο 15 προσπαθειών που δεν είναι η χειρότερη επίδοση της σεζόν αφού ο ΠΑΟΚ είχε 0/20 κόντρα στον Άρη στην κανονική περίοδο αλλά είναι η δική του χειρότερη επίδοση τόσο σε ποσοστό όσο και σε απόλυτους αριθμούς.

 

Οι «πράσινοι» είχαν σήμερα μόλις 6% στα τρίποντα ενώ η προηγούμενη χειρότερη επίδοση τους ήταν το 17,85% στο ματς της Πάτρας με τον Προμηθέα στο οποίο είχε 5/28. Σε απόλυτους αριθμούς η προηγούμενη χειρότερη επίδοση του Παναθηναϊκού στο φετινό Πρωτάθλημα ήταν τα πέντε εύστοχα τρίποντα που είχε και στα δύο παιχνίδια με αντίπαλο τον Προμηθέα.

 

Τα αρνητικά αυτά ρεκόρ όμως ξεπερνούν τα όρια της φετινής περιόδου. Ο Παναθηναϊκός είχε πέρσι δύο εύστοχα τρίποντα (2/10) στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Λαύριο, είχε τρία εύστοχα τρίποντα πρόπερσι με τον ΠΑΟΚ εκτός (3/16) και τον Κολοσσό επίσης εκτός έδρας στα πλέι οφ (3/21).

 

Το ένα μόλις εύστοχο τρίποντο του Παναθηναϊκού συνιστά γι’ αυτόν αρνητικό ρεκόρ 3ετίας και τη 2η χειρότερη της ιστορίας του! Θα πρέπει να γυρίσουμε στις 22 Μαίου 2014 για να βρούμε την ίδια. Ήταν για τον 1ο τελικό των πλέι οφ κόντρα στον Ολυμπιακό όταν κατάφερε να νικήσει με 59-56 έχοντας 1/20!

 

Όσο για τη χειρότερη επίδοση στην ιστορία του Παναθηναϊκού; Ήταν εκείνη των 0/11 τριπόντων που είχε κόντρα στην ΑΕΚ στο ματς της 20ής αγωνιστικής της περιόδου 1992-93 όταν ηττήθηκε με 80-58.

Photocredits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ