21.3 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Με την ψυχή στο… στόμα η Ορτέζ, «σκαρφαλώνει» η Ντιζόν (vid)

Πέντε ματς περιελάμβανε η αποψινή βραδιά του γαλλικού πρωταθλήματος με την νίκη στο... νήμα για την Ορτέζ αλλά και η σπουδαία επικράτηση της ανεβασμένης Ντιζόν να ξεχωρίζουν.

Η Ορτέζ μπορεί να ταλαιπωρείται από αρκετούς τραυματισμούς και να μην βρίσκεται στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση αλλά αυτά δεν την εμπόδισαν να μην φύγουν με ένα σημαντικό διπλό από την έδρα της Μπουλαζάκ με 84-83 ξεπερνώντας γρήγορα την ήττα από την ΑΕΚ στο ΒCL.

Aν και η Ορτέζ βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ημίχρονο με δέκα πόντους διαφορά (44-34), στο δεύτερο μέρος κάνοντας τρομερά πράγματα στην επίθεση έφτασε στην δύσκολη νίκη με αποτέλεσμα να ξεφύγει από την ζώνη του υποβιβασμού (5-9) και να ρίξει την Μπουλαζάκ (5-10). MVP της αναμέτρησης ο Εκένε Ιμπέκουε με 14 πόντους και 14 ριμπάουντ.

Δείτε την στατιστική του αγώνα ΕΔΩ

Η Ντιζόν συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της στο πρωτάθλημα και απόψε έφτασε στην τρίτη συνεχόμενη νίκης της απέναντι στην Λιμόζ με 79-73. Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο BCL με αυτό το αποτέλεσμα ανέβηκε στην τρίτη θέση (11-3) και κυνηγάει πλέον την Μονακό και την Βιλερμπάν ενώ η Λιμόζ έπεσε στο 5-9.

Ο αγώνας ήταν ντέρμπι όπως το περιμέναμε αλλά η Ντιζόν είχε σχεδόν πάντα το προβάδισμα αλλά με τη Λιμόζ να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής (53-51). Όμως ο Ντέιβιντ Χόλστον δεν είχε όρεξη για περιπέτειες και καθάρισε την υπόθεση νίκη χάρις στους 25 προσωπικούς του πόντους. Από την άλλη πλευρά οι Νίκολας Λανγκ και Άντονι Μπράουν ήταν συγκινητικοί με τους 18 πόντους ο καθένας.

Δείτε την στατιστική του αγώνα ΕΔΩ

Στα υπόλοιπα ματς της βραδιάς:

Ναντέρ - Μπουργκ 85-70
Λε Μαν - Σολέ 81-75
Σαλόν Σαονέ - Λε Πορτέλ 95-84



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ