20.6 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Με την πλάτη στον τοίχο

Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, η ΑΕΚ δεν έχει περιθώριο να αναζητήσει τίποτα περισσότερο απόψε στη Λουμπλιάνα παίζοντας κόντρα στην Ολίμπια (21:00), παρά μια απλή νικη, έστω και με... μισό πόντο διαφορά. Θέλει τους δύο βαθμούς που θα την κρατήσουν όρθια στη μάχη για την πρόκριση στους "16" του Basketball Champions League, μια μάχη η οποία θα τελειώσει την άλλη εβδομάδα με τον αγώνα κόντρα στην Μπαϊρόιτ στο ΟΑΚΑ. Και σε αυτόν η Ένωση θα πρέπει να πάει έχοντας στο σακούλι της τη νίκη σήμερα στη Σλοβενία, διότι διαφορετικά οι ελπίδες της θα έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί.

Η Ολίμπια δεν είναι εντελώς αδιάφορη βαθμολογικά, παρά το ότι δεν έχει καμία ελπίδα να προκριθεί στους "16" του BCL. Θέλει να πάρει την 6η θέση στον όμιλο, γιατί με αυτή θα μπορέσει να συνεχίσει στο FIBA Europe Cup, οπότε θα διεκδικήσει τη νίκη. Βέβαια, θα χρειαστεί να ανατρέψει και το -18 με το οποίο έχασε στην Αθήνα για να έχει το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία με την ΑΕΚ κι αυτό κάνει το έργο της πολύ δύσκολο, έχει όμως ένα κίνητρο για να παλέψει.

Η ΑΕΚ ταξίδεψε στη Λουμπλιάνα χωρίς τον Ντούσαν Σάκοτα, ο οποίος είναι τραυματίας, αλλά το καλό για τον πατέρα του, Ντράγκαν, είναι ότι υπάρχει πλέον ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, ο οποίος μπορεί να καλύψει αυτό το κενό. Παρών θα είναι και ο Μάνι Χάρις, που ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του στον αγώνα με τα Τρίκαλα και τέθηκε ξανά εντός ομάδας.

Το σημερινό πρόγραμμα στο BCL περιλαμβάνει τους εξής αγώνες:

A' ΟΜΙΛΟΣ
Γιουβέντους - Όλντενμπουργκ
Χαποελ Χολόν - Σάσαρι

Β΄ΟΜΙΛΟΣ
Κάπο Ντ' Ορλάντο - Βέντσπιλς

Γ' ΟΜΙΛΟΣ
Ολίμπια Λ. - ΑΕΚ
Eστουντιάντες - Μπάνβιτ
Στρασμπούρ - Ρόζα Ράντομ

Δ' ΟΜΙΛΟΣ
Μπεσίκτας - Βόννη
Ζιέλονα Γκόρα - Ναντέρ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ