31 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Με την πλάτη στον τοίχο…

Μάχη ως το τέλος και πάλι, αλλά η ομάδα που πήρε αυτό που ήθελε ήταν η Φενέρμπαχτσε. Έκανε το 0-2 με το τελικό 75-80 και πλέον έχει δύο παιχνίδια στο δικό της γήπεδο στην Κωνσταντινούπολη για να σφραγίσει το εισιτήριο για το Final Four της Ευρωλίγκας.

Ο Παναθηναϊκός πάτησε παρκέ με την σωστή νοοτροπία και αντιμετώπιση του παιχνιδιού για μια ακόμη φορά σε ένα κατάμεστο και γεμάτο παλμό ΟΑΚΑ. Και με τελείως διαφορετική πεντάδα: Καλάθης, Παππάς, Ρίβερς, Σίνγκλετον και Μπουρούσης ήταν παρόντες στο τζάμπολ, απέναντι σε Σλούκα, Μπογκντάνοβιτς, Ντατόμε, Κάλινιτς και Βέσελι. Όλα έδειχναν να λειτουργούν ρολόι με τους «πράσινους» να φτάνουν στο 16-6 (4’) εκμεταλλεύομενος τα τρίποντα (3/4), αλλά και καλές συνεργασίες. Εκεί κάπου η τράπουλα άρχισε να ανακατεύετεαι από τους δύο προπονητές με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να ξεκινά βάζοντας μαζί και πάλι, όπως στον πρώτο αγώνα Βέσελι και Ούντοχ, αλλά και Σλούκα – Ντίξον. Την «βρώμικη» δουλειά την έκαναν πολλοί, ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς ήταν όμως είχε και πάλι το ρόλο το εκτελεστή. Η Φενέρμπαχτσε σημάδεψε κάθε mismatch στις αλλαγές στην άμυνα,, έπαιξε άριστα το pick and roll και το αποτέλεσμα ήταν να φτάσει σε ένα 14-0 και στο 16-20 (9’). Ο Κρις Σίνγκλετον ανέλαβε να βάλει και πάλι την μπάλα στο καλάθι για τους «πράσινους» με το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει 20-22.

Όλο το δεύτερο δεκάλεπτο η μία ομάδα έμεινε στη σκιά της άλλης. Αυτός που φρόντισε να κλέψει την παράσταση ήταν ο Πέρο Άντιτς, όχι φυσικά με το μπάσκετ που έπαιξε. Ο Ομπράντοβιτς τον τράβηξε στον πάγκο έτσι κι αλλιώς με τον αγώνα να είναι στην κόψη του ξυραφιού και να μοιάζει ώρες ώρες πως έπαιζαν Μπογκντάνοβιτς εναντίον Τζέιμς με το προβάδισμα να εναλλάσσεται. Η αυλαία στο ημίχρονο έκλεισε 43-45 με τον Σέρβο να μετράει 18 πόντους και τον Μάικ Τζέιμς 16.

Η Φενέρμπαχτσε βρέθηκε στο +7 (54-61, 26’30’’) έχοντας μια υπεροχή στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά παρόλα αυτά κατάφεραν οι παίκτες του να κάνουν τόσο έξαλλο τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς που έφτασε μέχρι το κέντρο του γηπέδου σχεδόν για να τους κατσαδιάσει, αφού δεν είχαν διαβάσει κανένα από τα mismatch που είχαν δημιουργηθεί. Ο Μπουρούσης και ο Τζέιμς έδωσαν ανάσες (58-61, 29’30’’).

Ο Τσάβι Πασκουάλ επιστράτευσε τον Τζέιμς Φελντέιν για πρώτη φορά στην τέταρτη περίοδο, μαζί με τους Τζέιμς, Ρίβερς, Γκιστ και Σίνγκλετον. Ο τελευταίος ήταν που άνοιξε το χορό στο τέτατο δεκάλεπτο με ένα σουτ από τα 6μ75 (62-63). Ο Γκιστ έκανε τα πιο... ζωηρά λεπτά του στους δύο τελικούς και το αποτέλεσμα ήταν να φτάσει ο Παναθηναϊκός στο 68-65 (33’). Για πολλοστή φορά το σκηνικό ανατράπηκε για το 68-74 (37'30'') με τρίποντο του -ποιου άλλου;- Μπογκντάνοβιτς. Μπουρούσης λίγο νωρίτερα και Παππάς λίγο αργότερα ήταν οι πρώτες αλλαγές για τους "πράσινους" με τον Μάικ Τζέιμς να γράφει το 71-74 (38').

Ο Σίνγκλετον και ο Μπουρούσης μείωσαν και πάλι στον έναν πόντο (75-76, 39'). Η άμυνα Τζέιμς και Παππά έδωσε κατοχή στον Παναθηναϊκό, αλλά ο Ρίβερς αστόχησε σε ελεύθερο τρίποντοκαι στα 17'' οι διαιτητές έδωσαν φάουλ πάνω στον Ντίξον. Αυτός σε εκκωφαντικό θόρυβο δεν αστόχησε. Από την επαναφορά του Παναθηναϊκού μετά το τάιμ άουτ η μπάλα χτύπησε πάνω στα χέρια του Μπουρούση που δεν τη δέχθηκε σωστά, το φάουλ έγινε άμεσα,ο Σλούκας είχε 2/2, το τρίποντο του Τζέιμς δεν βρήκε στόχο και το τελικό 75-80 έγραψε το 0-2 για τη Φενέρμπαχτσε.

 

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ