28.5 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Με την βοήθεια (και) του Παπαγιάννη

Με θετικό τον Γιώργο Παπαγιάννη, οι Κινγκς πέρασαν από την Μινεάπολις. Αφεντικό του Λος Άντζελες παραμένουν οι Κλίπερς που είδαν τον προπονητή τους, Ντοκ Ρίβερς να φτάνει τις 800 νίκες. 

Οι Κινγκς πέρασαν από την Μινεάπολις με το 123-117 επί των Τίμπεργουλβς επειδή πήραν 66 πόντους από τον πάγκο τους. Τέσσερις εξ αυτών προήλθαν από τα χέρια του Γιώργου Παπαγιάννη. Ο νεαρός σέντερ βέβαια, τα πήγε πολύ καλύτερα στο αμυντικό κομμάτι όπου μέτρησε έξι ριμπάουντ και μία τάπα στα 20 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ. Πρώτος σκόρερ του Σακραμέντο που έβαλε φρένο στο αρνητικό σερί των δύο ηττών, ήταν ο Μπάντι Χιλντ με 22 πόντους (ρεκόρ καριέρας), με τον Τάι Λόσον να έχει έναν λιγότερο αλλά και 11 ασίστ. Από τους “Λύκους” που απλά περιμένουν να τελειώσει η χρονιά, ο Άντριου Γουίγκινς είχε 32 πόντους. 

Τις 800 νίκες στην καριέρα του έφτασε ο Ντοκ Ρίβερς με την τελευταία να είναι εις βάρος των Λέικερς. Ο προπονητής των Κλίπερς είδε τους παίκτες του να είναι αυτοί τα… αφεντικά του Λος Άντζελες μετά το 115-104 και να ανεβάζουν το ρεκόρ τους στο 47-31. Ο Μπλέικ Γκρίφιν είχε 36 πόντους, ο Κρις Πολ 29 και ο J.J. Ρέντικ 19 για τους Κλίπερς που… φλερτάρουν με το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs καθότι βρίσκονται στην 4η θέση της Δύσης. 

Οι Μπουλς τρέχουν για να προλάβουν τα playoffs και μετά το 106-104 επί των Χοκς, κάτι μπορεί να πετύχουν. Ο Τζίμι Μπάτλερ σκόραρε 33 πόντους με τους δύο τελευταίους να είναι από την γραμμή των βολών κι ενώ το ρολόι ήθελε 2.1 δευτερόλεπτα για να μηδενίσει, ενώ είχε τους εννέα τελευταίους πόντων των “Ταύρων”. 

Οι Νετς “ξύπνησαν” στο φινάλε αλλά δυστυχώς γι’ αυτούς, δεν μπορούν να αποφύγουν τον τίτλο της χειρότερης ομάδας της λίγκας. Τουλάχιστον κερδίζουν με τους Μάτζικ να είναι το νέο τους… θύμα (121-11).  Ο Μπρουκ Λόπεζ σημείωσε 30 πόντους και ο Τρέβορ Μπούκερ 23 για να κάνει φετινό ρεκόρ. Ρεκόρ για τους Νετς είναι επίσης οι 72 πόντοι που πήρε μέσα από το “ζωγραφιστό”. 

Τέλος, οι Μπλέιζερς παηγύρισαν την έκτη συνεχόμενη νίκη τους επικρατώντας των Σανς με 130-117. Ο Ντέμιαν Λίλαρντ είχε 31 πόντους και δύο λιγότερους σημείωσε ο C.J. ΜακΚόλουμ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ