20.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Με την αύρα του Γιώργου Μπαρτζώκα

Θα ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι ο Κεστούρις Κεμζούρα είναι ένας κύριος με το Κ κεφαλαίο, από τους πιο σεμνούς και αθόρυβους προπονητές που περασε ποτέ από τον Ολυμπιακό. Αν και γνώριζε - ουσιαστικά - ότι το χθεσινό ήταν το τελευταίο του παιχνίδι στον πάγκο των Ερυθρολεύκων έκανε εξαιρετική δουλειά σαν να είχε μόλις ξεκινήσει στην ομάδα.

Με πολλά προβλήματα, με αποπομπή παικτών (Ρίντ και Τσέρι), θέματα τραυματισμών (Μιλουτίνοφ ανέτοιμος, Ποκουσέφσκι απών) ο Λιθουανός τεχνικός αναγκάστηκε να παρατάξει την ομάδα αλλά...ποδόσφαιρο με 11άδα, αντί 12άδα ! Και όμως είχε ένα πολύ ψύχραιμο και καλό κοουτσάρισμα. Ναι δεν μπορούσε - κάποια στιγμή - να ελέγξει τα αποδυτήρια, δεν είχε το ειδικό βάρος για πρώτος προπονητής στην Ευρωλίγκα και έχασε μεγάλες ευκαιρίες (κορυφαία η απώλεια στο φινάλε του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό) να ανεβάσει την ομάδα ακόμα πιο ψηλά. Δεν μπόρεσε, αλλά έκανε όσο καλύτερα μπορούσε τη δουλειά του. Χθες μάλιστα ξέροντας ότι έρχεται νέος προπονητής. Το να είναι στο τεχνικό τίμ, έστω αυτή τη χρονιά, θα είναι το δικό του (δίκαιο) παράσημο.

Χθες η ψυχολογία των παικτών (ιδιαίτερα των πιο παλαιών) ήταν στα ύψη και μόνο στο άκουσμα ότι η ομάδα μετά από μια παλινωδία σχεδόν δύο ετών στην πιο κρίσιμη καμπή της θα έχει και πάλι κανονικό, υψηλού επιπέδου, προπονητή. Το πείραμα με τον (δυστυχώς εμφανώς επηρεασμένος - και απόλυτα λογικά - από το σοβαρό πρόβλημα υγείας) Ντέηβιντ Μπλάτ απέτυχε παταγωδώς και η διαχείριση από τους αδελφούς Αγγελόπουλους της γενικότερης κατάστασης ήταν πολύ κακή και δεν υποστήριξαν (αγωνιστικά με το σχεδιασμό τους) το #mexritelous.

Η επιστροφή (το δικαιούται και με το παραπάνω και θυμίζουμε ότι ήταν ο μόνος για τον οποίο οι πρόεδροι είχαν πει τόσο έντονα την ατάκα: "Η πόρτα του Ολυμπιακού θα είναι πάντα ανοιχτή για σένα") του πρώτου Ελληνα προπονητή που πήρε την Ευρωλίγκα, του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι γεγονός με τον κόουτς να επιστρέφει στο λιμάνι του και στην ομάδα (πραγματικά από μικρό παιδί και όχι για επικοινωνιακούς λόγους) της καρδιάς του.

Είναι και για τον ίδιο ένα μεγάλο στοίχημα, γιατί καλείται να σώσει ότι σώζεται από το εφετινό, επενδύοντας παράλληλα (από τώρα) για το μέλλον. Αρα ακόμα και όποια προσθήκη θα (πρέπει να) είναι με προοπτική. Χθές βρέθηκε στο γήπεδο της Βαλένθια και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης που και αυτός - παίζει εφέτος στη Μούρθια - είναι μέρος του σχεδιασμού της επόμενης μέρας, καθώς η ενίσχυση (και αριθμητικά και ηλικιακά) του ελληνικού κορμού είναι από τα βασικά ζητούμενα.

Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός έμεινε σε απόσταση βολής από την οκτάδα με μεγάλη νίκη κόντρα σε μια ομάδα με 4/5 νίκες στα τελευταία παιχνίδια που βρισκόταν στην καλύτερη κατάστασή της μέσα στη σεζόν. Ηταν κάτι παραπάνω από φανερή η αλλαγή της ψυχολογίας.

Δεν θα πρέπει να ξεχάσει κανείς ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας (που η αύρα του και μόνο φάνηκε άμεσα χθες στην ομάδα) κρατάει συνήθως το πινακάκι του προπονητή και όχι ένα μαγικό ραβδί. Η μείωση της φορολογίας είναι στα σύν για τη νέα χρονιά καθώς έχει συνήθως καλές επιλογές ξένων και τα αδέλφια θα στηρίξουν το πλάνο τους, είναι δεδομένο.

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ