19.2 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Με τέσσερις παίκτες Ευρωλίγκας η Ρωσία!

ΤΣΣΚΑ και Κίμκι δεν σνόμπαραν τελείως τη ρωσική ομοσπονδία και παρόλο που έχουν αγώνες την Παρασκευή στην Ευρωλίγκα, δέχθηκαν να δώσουν κάποιους από τους παίκτες τους στην Εθνική ομάδα της Ρωσίας, η οποία θα αντιμετωπίσει τη Βοσνία στο Σεράγεβο και τη Δευτέρα το Βέλγιο στο Νίζνι Νόβγκοροντ στο πλαίσιο του πρώτου "παραθύρου" της FIBA. Δεν έδωσαν τους καλύτερους, αλλά και αυτοί που πήγαν είναι καλοί. Οι Φριτζόν, Αντόνοφ, Μιχαΐλ Κουλάγκιν από την ΤΣΣΚΑ και ο Ζούμπκοφ από την Κίμκι είναι έμπειροι παίκτες, έστω κι αν στις ομάδες τους δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Γι' αυτό άλλωστε πήραν την έγκριση να παίξουν στην Εθνική.

"Καταλαβαίνω που δεν έρχονται κάποιοι παίκτες που παίζουν σε ομάδες της Ευρωλίγκας, διότι όλοι μας δεσμευόμαστε με συμβόλαια με τις ομάδες μας. Αλλά είναι καλό που η ρωσική ομοσπονδία ήρθε σε συμφωνία με τις ρωσικές ομάδες που παίζουν στην Ευρωλίγκα ώστε να υπάρξει ένας συμβιβασμός. Είμαι ευγνώμων στην ΤΣΣΚΑ που με άφησε να έρθω στην Εθνική. Αγαπώ τη χώρα μου και είμαι πάντα έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα", δήλωσε ο Βιτάλι Φριτζόν. Και πρόσθεσε όσον αφορά τη διαμάχη μεταξύ FIBA και Ευρωλίγκας:

"Είναι πολύ σημαντικό να προκριθούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, διότι πολλοί παίκτες μπορεί να μην έχουμε άλλη ευκαιρία να παίξουμε σε ένα τέτοιο τουρνουά. Όσο για τη διαμάχη FIBA - Eυρωλίγκας... Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν επίσης παιχνίδια των εθνικών ομάδων στη μέση της σεζόν και οι σύλλογοι αφήνουν τους παίκτες να παίξουν με τις Εθνικές τους. Κι αυτό συμβαίνει επί χρόνια. Προφανώς κάτι τέτοιο ίσχυε και στο μπάσκετ παλιά και για μεγάλο διάστημα. Γι' αυτό πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να πετύχουν ένα μεταξύ τους συμβιβασμό".

Οι 15 παίκτες που έχει στη διάθεσή του ο Σεργκέι Μπαζάρεβιτς είναι οι εξής: Εβγκένι Μπαμπούριν (Κουμπάν), Νμτίτρι Κουλάγκιν (Κουμπάν), Μιχαΐλ Κουλάγκιν (ΤΣΣΚΑ), Ιβάν Ούκοφ (Πάρμα), Βιτάλι Φριτζόν (ΤΣΣΚΑ), Ντμίτρι Κβοστόφ (Κουμπάν), Πάβελ Αντίποφ (Κουμπάν), Σεμιόν Αντόνοφ (ΤΣΣΚΑ), Νικίτα Μπαλάσοφ (Πένο Ζβάιγκες, Λιθουανία), Εβγκένι Βαλίεφ (Ζενίτ), Αντρέι Ζούμπκοφ (Κίμκι), Στάνισλαβ Ίλνιτσκι (Κουμπάν), Σεργκέι Καράσεφ (Ζενίτ), Βλάντισλαβ Τρούσκιν (Ούνιξ), Ατρτέμ Κλιμένκο (Σάρατοφ).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ