16.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Με σύνθεση ανάγκης στη Ρόδο ο Παναθηναϊκός

«Μισός» θα ταξιδέψει στη Ρόδο ο Παναθηναϊκός, για τον εκτός έδρας αγώνα του με τον Κολοσσό Ρόδου στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Basket League.

Έξι παίκτες των «πρασίνων» προσβλήθηκαν από ιογενή γαστρεντερίτιδα, με αποτέλεσμα να μην πάρουν μέρος στην κυριακάτικη (25/11) προπόνηση στο ΟΑΚΑ και, φυσικά, να αποκλειστούν από την αποστολή που θα αναχωρήσει το απόγευμα για το «σμαραγδένιο νησί» εν όψει της αναμέτρησης της Δευτέρας (26/11, 15.00) με τους «θαλασσί». Ο λόγος για τους Νικ Καλάθη, Τζέιμς Γκιστ, Ίαν Βιουγιούκα, Ντίνο Μήτογλου και Ντεσόν Τόμας οι οποίοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, ενώ το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο Στεφάν Λάσμε, ο οποίος παραμένει κλινήρης σπίτι του.

Ο Τσάβι Πασκουάλ θα έχει διαθέσιμους τους Νίκο Παππά, Κιθ Λάνγκφορντ, Ιωάννη Παπαπέτρου, Λούκας Λεκαβίτσιους, Θανάση Αντετοκούνμπο, Γιώργο Καλαϊτζάκη, Βαγγέλη Σακελλαρίου, Ματ Λοτζέσκι και Γιώργο Παπαγιάννη, με την αποστολή να συμπληρώνεται από τους παίκτες του εφηβικού τμήματος, Μάνο Κοντούδη και Αριστοτέλη Σωτηρίου. Ο 21χρονος σέντερ, ανανεώνοντας το blog που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, εξήγησε πως ο ίδιος και οι υπόλοιποι υγιείς συμπαίκτες του θα πρέπει να τα δώσουν όλα και να παραμείνουν πιστοί στο αγωνιστικό πλάνο τους, ώστε να ξεπεράσουν το εμπόδιο μιας σταθερής δύναμης του ελληνικού πρωταθλήματος και να παραμείνουν στην κορυφή της κατάταξης.

Αναλυτικά όλα όσα έγραψε ο Γιώργος Παπαγιάννης: «Καλησπέρα σας. Στο μεγαλύτερο μέρος του εκτός έδρας αγώνα με την Μπασκόνια παρουσιάσαμε αρκετά προβλήματα, ειδικά στην άμυνα, και η καλή μας παρουσία στο τέταρτο δεκάλεπτο δεν ήταν αρκετή για να φέρει την ανατροπή και να μας δώσει τη νίκη. Δύο μέρες νωρίτερα είχαμε κερδίσει στο ΟΑΚΑ την Μπαρτσελόνα παίζοντας πολύ καλά. Είναι δεδομένο πως η εικόνα μας μακριά από το ΟΑΚΑ στην Ευρωλίγκα θα πρέπει να βελτιωθεί αρχής γενομένης από τον αγώνα με την Χίμκι, μια ομάδα που βρίσκεται σε ανοδική πορεία και έχει πάρει σημαντικές νίκες στη διοργάνωση.

Ωστόσο, πριν από αυτό το πολύ σημαντικό ματς έχουμε να δώσουμε ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι για το ελληνικό πρωτάθλημα. Πηγαίνουμε στη Ρόδο με αρκετές σημαντικές απουσίες προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τον Κολοσσό, μια σταθερή δύναμη στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Κολοσσός έχει παγιώσει τη θέση του στην Basket League, την οποία θέλει και φέτος να διατηρήσει. Φέτος δεν έχει ξεκινήσει πολύ καλά τη σεζόν, ωστόσο διαθέτει ένα αξιόλογο ρόστερ, αποτελούμενο από έμπειρους και ταλαντούχους Έλληνες καθώς και από ποιοτικούς ξένους αθλητές και είναι βέβαιο πως θα αντιδράσει. Εμείς, επιβάλλεται να αντιμετωπίσουμε με τη δέουσα σοβαρότητα αυτό το ματς. Όσοι θα παίξουμε θα πρέπει να τα δώσουμε όλα και να ακολουθήσουμε το πλάνο του προπονητή ώστε να πάρουμε τη νίκη και να παραμείνουμε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Τα ξαναλέμε σύντομα, Γιώργος».

Η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού: «Για τη Ρόδο αναχωρεί το απόγευμα της Κυριακής (25/11) η αποστολή του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ εν όψει της εκτός έδρας αναμέτρησης με τον Κολοσσό H Hotels για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Basket League (26/11, 15.00). Νωρίτερα, οι "πράσινοι" προπονήθηκαν στο ΟΑΚΑ δίχως τους Τζέιμς Γκιστ, Νικ Καλάθη, Ντίνο Μήτογλου, Ίαν Βουγιούκα, Ντεσόν Τόμας και Στεφάν Λάσμε. Οι πέντε πρώτοι είναι στο νοσοκομείο "Υγεία" με ιογενή γαστρεντερίτιδα, ενώ ο Λάσμε παραμένει κλινήρης με τα ίδια συμπτώματα. Οι προαναφερθέντες αθλητές θα παραμείνουν στην Αθήνα και εφόσον κάποιος ή κάποιοι εξ αυτών είναι καλύτερα αύριο, ενδέχεται να μεταβούν αυθημερόν στη Ρόδο. Την αποστολή της ομάδας θα ακολουθήσουν και οι έφηβοι Μάνος Κοντούδης και Αριστοτέλης Σωτηρίου.
*Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ υπενθυμίζει πως λόγω της απαγόρευσης μετακινήσεων που ισχύει στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν διαθέτει εισιτήρια στους φιλάθλους της για την αυριανή (26/11) αναμέτρηση».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ