20.5 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Με «σφραγίδα» Βασιλόπουλου!

Το Περιστέρι είδε τον Χολαργό να είναι μπροστά στο σκορ για 35 λεπτά, αλλά όσες φορές κι αν είδε τον αντίπαλο να έχει απαντήσεις, εκείνο κάθε φορά επέστρεφε, δίνοντας την «χαριστική βολή» με ένα τεράστιο σουτ του Παναγιώτη Βασιλόπουλου στην εκπνοή, που το κρατά γερά στο «κόλπο» για την πρώτη τετράδα στην Basket League.

Το παιχνίδι

Με τον Αγκμπελέζε και τον Χόκινς να κερδίζουν «μάχες» χαμηλά, ο Χολαργός άφησε το στίγμα για το πώς θα «χτυπούσε», προηγούμενους με οκτώ πόντους στα πρώτα 4.5 λεπτά (15-7), για να έρθουν τα μακρινά σουτ του Λαβ να προσφέρουν διψήφια διαφορά πολύ γρήγορα (20-10 στο 6'). Από τα 6.75 μέτρα μέσω σπάνιων λύσεων Μπεντίλ-Μουράτου, όπως και τη γραμμή των βολών, ήρθε η απάντηση του Περιστερίου, που μάζεψε την κατάσταση έως το τέλος της πρώτης περιόδου (29-25).

Ο Καμπερίδης και ο Γιάνκοβιτς προσπάθησαν να μπουν στην «εξίσωση», ενώ οι «μάχες» κερδίζονταν η μία μετά την άλλη για τον Χολαργό, έχοντας ως συνέπεια το +6 με την πάροδο 15.5 λεπτών στο ματς (40-34). Η άμυνα... ήταν ο δρόμος στο υπόλοιπο του δεύτερου δεκαλέπτου, ώστε να διατηρηθεί αυτό το προβάδισμα, αφού το επιμέρους σκορ ήταν 5-5 και η εικόνα της ομάδας των Βορείων προαστίων συνέχισε να είναι ιδανική (45-39).

Γκρέι και Βασιλόπουλος θέλησαν στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου να δώσουν «ώθηση» στο Περιστέρι, αλλά ο Χόκινς είχε τις απαντήσεις, ώστε στο πρώτο πεντάλεπτο κιόλας η απόσταση να φτάσει το +9 για τους παίκτες του Λυκογιάννη (53-44). Η... επιθετική σιγή των δύο ομάδων επανήλθε τότε, δείχνοντας πως μέχρι το φινάλε θα γινόταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι, χωρίς καμία σχέση με ό,τι έγινε στην πρώτη περίοδο, για να δώσει λύσεις ο Σκορδίλης για το 55-48.

Η εξέλιξη αυτή έδωσε «ώθηση» στο Περιστέρι, που μέσα σε δύο λεπτά επέστρεψε πλήρως σχεδόν με επιμέρους 2-8 και τον Μπεντίλ να μειώνει σε 57-56, πάλι από την περίμετρο. Το μεγάλο σουτ του Φιτζπάτρικ δεν το πτόησε και ο Χάροου ανέλαβε δράση, με ένα κλέψιμο του Σίρκο, που συνοδεύτηκε από κάρφωμα, να το φέρνει για πρώτη φορά μπροστά, με 60-62 στο πεντάλεπτο για τη λήξη του ματς. Ακολούθησε μια εναλλαγή στο σκοράρισμα, με τις ομάδες επιτέλους να βρίσκουν ρυθμό και όλα να ξεκινήσουν από την αρχή στο τελευταίο δίλεπτο, μετά το γκολ-φάουλ του Χόκινς που διαμόρφωσε το 68-68.

Ακολούθησε η... ρουλέτα των βολών φαινόταν να βγάζει νικητή τον Χολαργό, καθώς μετά τις βολές του Γιάνκοβιτς για το 72-71, ο Αγκμπελέζε ανάγκασε σε λάθος του Μπεντίλ και ο Λυκογιάννης πήρε τάιμ άουτ στα 23.3". Ο Χόκινς, όμως, αστόχησε στις βολές του και η ευκαιρία ήταν για το Περιστέρι στα 22" με φάουλ του Γιάνκοβιτς στη διεκδίκηση του ριμπάουντ και ο Βασιλόπουλος ήταν ψύχραιμος για το 72-73. Ο Φιτζπάτρικ, όμως, είχε τη λύση για τους γηπεδούχους από μακριά στα 6.5". Ο Γκρέι αστόχησε σε βιαστικό σουτ, αλλά το ριμπάουντ στα 2.7" έδωσε νέα δυνατότητα στο Περιστέρι, με τον Βασιλόπουλο να σκοράρει το τρίποντο της νίκης.

Δεκάλεπτα: 29-25, 45-39, 55-48, 75-76

ΑΥΤΟΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ: Όταν το ματς κρίνεται από ένα σουτ στην εκπνοή, αναγκαστικά τα «φώτα» θα πέσουν στον ήρωα. Και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος έχει αποδείξει τόσες φορές, ότι είναι ένας νικητής της ζωής, καταφέρνοντας στην ηλικία του και μετά από τόσους τραυματισμούς, να είναι ο ηγέτης ομάδας με σπουδαίους στόχους στη μεγάλη κατηγορία. Πέτυχε 10 πόντους, με 1/1 δίποντο, 2/5 τρίποντα, 2/2 βολές, δύο ριμπάουντ, δύο ασίστ, τρία λάθη και δύο κλεψίματα, «εκτελώντας» τον Χολαργό με το μεγάλο του καλάθι.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι δύο ομάδες είχαν έναν κακό συντελεστή ασίστ-λαθών (13-23 έναντι 14-15), αλλά κρατάμε κυρίως το ότι το Περιστέρι είχε οκτώ περισσότερες κατοχές από τον τομέα των λαθών. Κάπως έτσι, μπόρεσε να επιβιώσει απέναντι σε έναν εύστοχο αντίπαλο (27/50 σουτ και 54%), ενώ εκείνη δεν είχε τόσο καλές επιλογές συγκριτικά (23/55 σουτ και 41%), φτάνοντας τελικά στο σουτ του Βασιλόπουλου.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ