25.6 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Με… σπασμένα φρένα η ΤΣΣΚΑ (vids)

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν επηρεάστηκε από τις απουσίες της κι έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Γκραν Κανάρια, συντρίβοντάς την με 107-85 στη «Megasport Arena» για την 23η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη συμπλήρωσαν πέντε διαδοχικές νίκες και συνολικά δεκαοκτώ στο πλαίσιο της κανονικής περιόδου, διατηρώντας έτσι τη δεύτερη θέση της κατάταξης. Στο 6-17 υποχώρησαν οι φιλοξενούμενοι, που έφθασαν τις οκτώ σερί ήττες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της γηραιάς ηπείρου. Η αναμέτρηση δεν αντέχει κριτικής, με την «ομάδα του «στρατού» να επιβάλλει εξ αρχής την κυριαρχία της, έχοντας ηγέτες επιθετικά το Σέρχιο Ροντρίγκεθ (18π., μαζί με οκτώ ασίστ) και τον Ουίλ Κλάιμπερν (17π., συν εφτά ριμπάουντ).

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Τα περισσότερα από τα 6.000 χιλιόμετρα που χρειάστηκε να ταξιδέψει η Γκραν Κανάρια για να φθάσει στη ρωσική πρωτεύουσα έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους αριθμούς του ματς. Η «ομάδα του στρατού» ήταν ανώτερη σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες, εκτός από τα κλεψίματα (έξι αντί εφτά) και τα λάθη (έντεκα αντί δέκα).

ΟΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ: Μιχαΐλ Κουλάγκιν, Νάντο Ντε Κολό, Κόρεϊ Χίγκινς και Αντρέι Βορεντσέβιτς δεν αγωνίστηκαν κόντρα στους Ισπανούς, εξαιτίας τραυματισμού οι πρώτοι τρεις, ελέω Εθνικής Ρωσίας ο τελευταίος.

ΤΟ ΣΕΡΙ: Οι δέκα διαδοχικοί αναπάντητοι πόντοι των γηπεδούχων μετέτρεψαν το 23-20 σε 33-20 στο 12’ κι επί της ουσίας «καθάρισαν» τη νίκη, με τους φιλοξενούμενους να μην αντιδράσουν στη συνέχεια. Η διαφορά άγγιξε τη μέγιστη τιμή της λίγο πριν από το φινάλε, φθάνοντας στο +24 (107-83).

Η «ΑΙΩΝΙΑ» ΣΥΝΕΧΕΙΑ: Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα ταξιδέψει με… φόρα στο ΣΕΦ, για την αναμέτρησή της με τον Ολυμπιακό (01/03, 20.30). Το συγκρότημα των Καναρίων Νήσων θα υποδεχθεί στην «Gran Canaria Arena» τον Παναθηναϊκό (28/02, 22.00).

Διαιτητές: Γιόβτσιτς (Σερβία), Μπισάν (Γαλλία), Γκέλερ (Βέλγιο)
Δεκάλεπτα: 29-22, 56-42, 83-64, 107-85.
Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ