27.5 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

Με τα φρένα σπασμένα το Λαύριο! (pics)

Καταιγιστικό ήταν το Λαύριο κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου, κερδίζοντας με 80-62. Παρά το μουδιασμένο ξεκίνημα, οι Λαυρεώτες έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ από το δεύτερο δεκάλεπτο κι έπειτα, παίρνοντας το τρίτο τους φετινό ροζ φύλλο την ώρα που οι φιλοξενούμενοι είχαν μείνει στην... ΑΕΚ.

Το πρώτο δεκάλεπτο χαρακτηρίστηκε από την αστοχία των γηπεδούχων που μέτρησαν μόλις 2/12 σουτ! Το Λαύριο βρέθηκε στο -7 (11-18), έχοντας και 7/11 βολές, γλιτώνοντας ουσιαστικά μεγαλύτερη διαφορά. Αντίθετα ο Κολοσσός ήταν κοντά στο 50% (8/17).

Με ένα γρήγορο 5-0 το Λαύριο έφτασε στο καλάθι ενώ στο 14’ ο Κουζέλογλου ευστόχησε στο πρώτο τρίποντο για το 19-21. Τα πέντε ομαδικά  φάουλ συμπληρώθηκαν γρήγορα για τους Ροδίτες, δίνοντας έτσι βολές στον αντίπαλο.

Ο Γκρίφιν ήταν ο πρωταγωνιστής των Ροδιτών, έχοντας 9 πόντους στα πρώτα 15 λεπτά, ο Κουζέλογλου όμως ήταν αυτός που έδωσε το προβάδισμα στο Λαύριο με πέντε σερί πόντους για το 28-25. Το ντεμαράζ των γηπεδούχων συνεχίστηκε και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε 40-26 με τρίποντο του Βεργίνη στην εκπνοή.

Η ομάδα του Λυκογιάννη τα έβρισκε εξαιρετικά δύσκολα απέναντι στην άμυνα του Λαυρίου ενώ δεν μπορούσε να ανακόψει τον Ουίγκινς. Ο Αμερικανός είχε πάρει το όπλο του και και οδηγούσε τους γηπεδούχους για το 51-31 στο 26’. Παρά τις υψηλές στροφές, ο Χρήστος Σερέλης δεν ήθελε να εφησυχάσουν οι παίκτες τους, καλώντας τάιμ άουτ για τις απαραίτητες οδηγίες όταν προσπαθούσε να μειώσει ο Κολοσσός.

Εκτός από την ουσία, το Λαύριο είχε και μπόλικο θέαμα με τους Τόμπσον και Μουρ να ίπτανται σε άμυνα και επίθεση. Το τελικό 80-62 αντιπροσώπευε πλήρως τον καταιγιστικό ρυθμό των γηπεδούχων.

Το τρίο της επιτυχίας: Ο Κουζέλογλου σάλπισε την εντυπωσιακή αντεπίθεση (13π., 4ριμπ.), ο Ουίγκινς θύμισε τον ξάδερφό του στην Μινεσότα (12π., 8ριμπ., 4 ασ.) ενώ ο Μουρ έκοψε την φόρα στον Κολοσσό (19π., 7π., 5ασ.).

Με την γλώσσα των αριθμών: Το 29-8 του Λαυρίου στο δεύτερο δεκάλεπτο έκρινε εν πολλοίς το παιχνίδι, καθώς έδωσε αέρα και ψυχολογία για την τελική επικράτηση.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Photo credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ