26.1 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Με σπασμένα τα φρένα η ΤΣΣΚΑ (vids)

Η ΤΣΣΚΑ δεν συνάντησε ιδιαίτερες δυσκολίες για να κερδίσει στη Μόσχα τη Ζενίτ με 83-65 και να φτάσει τις δέκα συνεχόμενες νίκες στην Ευρωλίγκα. Παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ η Ζενίτ, που μετά από έξι σερί εκτός έδρας νίκες έχει δύο συνεχόμενες ήττες, διατηρεί τη θέση της στην πρώτη οκτάδα.

Η ΤΣΣΚΑ θέλησε να έχει από την αρχή τον πρώτο λόγο και με τον Χίλιαρντ να ξεκινά φουριόζος και να σκοράρει συνεχώς τα κατάφερε. Μαζί του και ο Τζέιμς έδινε λύσεις στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, που προηγήθηκε με 11-5 στο 5' και διατήρησε σε αυτό το επίπεδο τη διαφορά με μικρές αυξομειώσεις ως το τέλος της περιόδου (24-17). Η Ζενίτ προσπαθούσε να διατηρήσει την επαφή της με το σκορ, με τον Πάνγκος να δείχνει συνέπεια στο σκοράρισμα, όμως κάποια χαμένα ριμπάουντ και η ευστοχία της ΤΣΣΚΑ στα τρίποντα δεν της επέτρεπαν να περάσει μπροστά.

Ο Ρίβερς ξεκίνησε δυνατά στη δεύτερη περίοδο και η Ζενίτ μείωσε 29-28 στο 13', ωστόσο η ΤΣΣΚΑ, παρά τις αλλαγές του Ιτούδη, διατηρούσε το προβάδισμα. Όποτε η ομάδα της Αγ. Πετρούπολης απειλούσε να περάσει μπροστά, τη λύση έδιναν τα τρίποντα για τους Μοσχοβίτες, που στο τελευταίο πεντάλεπτο έκαναν το ξέσπασμα, το οποίο τους επέτρεψε να ξεφύγουν. Με καλή άμυνα, έλεγχο των ριμπάουντ και τους Κουρμπάνοφ, Μιλουτίνοφ να δίνουν το σύνθημα στην επίθεση, η ΤΣΣΚΑ έτρεξε ένα σερί 13-1 από το 15' ως το 20' και έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με 45-31.

Η Ζενίτ προσπάθησε να επιστρέψει στο παιχνίδι με το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου και έδειχνε να τα καταφέρνει. Ο Ρίβερς από την περιφέρεια και ο Πόιθρες μέσα στη ρακέτα έδιναν επιθετικές λύσεις, η άμυνα έκανε καλή δουλειά αναγκάζοντας τους περιφερειακούς της ΤΣΣΚΑ να αρχίσουν με 0/5 τρίποντα στο δεύτερο ημίχρονο, έτσι η διαφορά στο 25' έπεσε στους 7 (51-44). Όμως η απάντηση της ΤΣΣΚΑ ήταν και πάλι καταιγιστική. Μετά από το τάιμ άουτ χρειάστηκε μόλις 2,5 λεπτά για να κάνει ένα σερί 10-0, το οποίο πυροδότησαν δύο τρίποντα από τους Φόιτμαν και Κλάιμπερν, και να ξεφύγει και πάλι με 61-44. 

Η τρίτη περίοδος έληξε με 66-49 και στην τελευταία η ΤΣΣΚΑ διαχειρίστηκε όπως έπρεπε αυτή τη μεγάλη διαφορά χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα. Στο 32' προηγήθηκε με +20 (71-51) χάρη σε καλάθι του Κουρμπάνοφ και στη συνέχεια έκανε συντήρηση δυνάμεων φτάνοντας με άνεση στη δέκατη συνεχόμενη νίκη της.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ: Ο Μάικ Τζέιμς διανύει περίοδο δαιμονισμένης φόρμας και το απέδειξε και σε αυτό το παιχνίδι, όπου έκανε τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Σκόραρε (20 πόντοι), μάζεψε ριμπάουντ (7), μοίρασε ασίστ (6), έκλεψε μπάλες (4), ήταν μια ομάδα μόνος του.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η ΤΣΣΚΑ είχε 11/23 τρίποντα και 9 επιθετικά ριμπάουντ, ενώ η Ζενίτ είχε 7/16 τρίποντα και 3 επιθετικά ριμπάουντ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ