25.5 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Με Σλούκα η Φενέρ άλωσε το Κάουνας (vids)

Η Φενέρμπαχτσε τα... χρειάστηκε στο πρώτο ημίχρονο με αντίπαλο τη Ζαλγκίρις Κάουνας, αλλά στο δεύτερο κυριάρχησε και νίκησε 82-75, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Σλούκα.

Το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έφτασε τις τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, ενώ οι Λιθουανοί έπεσαν στο 1-2. 

Ο αγώνας φάνηκε ότι θα είχε θριαμβευτές τους γηπεδούχους, καθώς στο πρώτο ημίχρονο ήταν σαφώς ανώτεροι και μάλιστα ξέφυγαν με διαφορά 16 πόντων (38-22) στο 14'.

Παρ΄όλα αυτά, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 42-34 και με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους φάνηκε ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν σκοπό να επιστρέψουν. Και τα κατάφεραν με εμφατικό τρόπο.

Ένα τρίποντο του Λουίτζι Ντατόμε στο 34' έβαλε για πρώτη φορά μπροστά τη Φενέρ (64-61) και δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω.

Το τελικό 82-75 ήταν απολύτως φυσιολογικό, παρά το γεγονός ότι η Ζαλγκίρις δεν τα παράτησε.

Ο πρωταγωνιστής: Ο Κώστας Σλούκας ήταν ο άνθρωπος του αγώνα. Ο διεθνής γκαρντ έπαιξε για 37'50'' και σταμάτησε στους είκοσι πόντους, τις πέντε ασίστ και τα δύο ριμπάουντ, κάνοντας μόλις ένα λάθος. Σημαντική η συνεισφορά και του Τάιλερ Ένις ο οποίος έπαιξε στα τελευταία έντεκα λεπτά και πρόσφερε εννιά πόντους. Για τους γηπεδούχους ο Νέιτ Ουόλτερς προσπάθησε με 23 πόντους, αλλά δεν ήταν αρκετοί.

Με τη γλώσσα των αριθμών: Η μεγάλη διαφορά των δύο ομάδων ήταν στην αναλογία των ασίστ με τα λάθη. Οι γηπεδούχοι έδωσαν 18 τελικές πάσες κι έκαναν ισάριθμα σφάλματα, ενώ το νούμερο της Φενέρ ήταν εντυπωσιακό με 21 ασίστ, για δέκα λάθη.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Δείτε βίντεο από το παιχνίδι:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ