30.6 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Με Σίμονς η Αυστραλία (vid)

Ο Μπεν Σίμονς επιστρέφει στην Εθνική Αυστραλίας, για να την ενισχύσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2019 που θα διεξαχθεί το διάστημα 31 Αυγούστου με 15 Σεπτεμβρίου στην Κίνα.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που θα αγωνιστεί σε επίπεδο Ανδρών με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, με την πρώτη να χρονολογείται το 2013, στο Πρωτάθλημα Ωκεανίας, ενώ είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο το 2012, στη Λιθουανία, με την Εθνική Εφήβων. «Ήταν δύσκολος ο τρόπος που τελειώσαμε τη σεζόν. Θέλω να πω σε όλους ότι εκτιμώ τη στήριξή σας, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Το κοινό μας ήταν φανταστικό και ηλεκτρισμένο όλη τη σεζόν και ανυπομονώ να επιστρέψω στο γήπεδο και να δουλέψω για να ετοιμαστώ για την επόμενη σεζόν», ανέφερε αρχικά για την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών του με τους Φιλαδέλφεια Σίξερς, στο φετινό πρωτάθλημα του ΝΒΑ, ο 22άχρονος γκαρντ/φόργουορντ, για να αποκαλύψει στη συνέχεια: «Θα ήθελα ακόμα να ανακοινώσω ότι θα είμαι "Μπούμερ" το επόμενο διάστημα, οπότε μείνετε συντονισμένοι».

Οι 76ers έφθασαν μέχρι τα ημιτελικά της Ανατολής, αλλά αποκλείστηκαν από τους Τορόντο Ράπτορς, με τον Μπεν Σίμος να έχει κατά μέσο όρο φέτος 16,9π., 8,8 ριμπάουντ, 7,7 ασίστ και 1,4 κλεψίματα σε 34.2’, ενώ  συμμετείχε και στο πρώτο All Star Game της καριέρας του. Πλέον ετοιμάζεται για τη νέα πρόκληση, του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τα «καγκουρό» να έχουν κληρωθεί στον Η’ Όμιλο, που θα φιλοξενηθεί στην πόλη Ντογκουάν, μαζί με τη Λιθουανία, τον Καναδά και τη Σενεγάλη.

Δεν θα είναι, μάλιστα, ο μοναδικός NBAer που θα φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο, αφού στα ασιατικά παρκέ με την Εθνική Αυστραλίας αναμένεται να βρεθούν και οι Πάτι Μιλς, Τζο Ίνγκλις, Άαρον Μπέινς, Τζόνα Μπόλντεν, Άντριου Μπόγκουτ, Θον Μέικερ, Μάθιου Ντελαβεντόβα και Ράιαν Μπρόκχοφ. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας έχει υψηλούς στόχους, στη δωδέκατη παρουσία του στη διοργάνωση, στην οποία η υψηλότερη θέση που έχει κατακτήσει στην ιστορία του είναι η 5η το 1982 και το 1994.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ