27.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Με ρεκόρ καριέρας μπήκε στην ιστορική 3άδα

Τα τρίποντα ήταν αυτά που οδήγησαν τον Ολυμπιακό στον θρίαμβο επί της Φενέρμπαχτσε και δεδομένου ότι η επίδοση των 13/17 είναι η κορυφαία της ιστορίας του, είναι λογικό να επισκιάσει κάθε άλλο επίτευγμα σε στατιστικό επίπεδο.

 

Ο Κώστας Παπανικολάου δεν είχε συμμετοχή στο πανηγύρι των τριπόντων καθώς δεν πήρε ούτε ένα σουτ πίσω από τη γραμμή όμως έκανε άλλες δουλειές με… λιγότερη λάμψη.

 

Ο «Παπ» είχε μια ακόμη μεστή και «γεμάτη» εμφάνιση που τη συνδύασε με ξεχωριστά, ατομικά επιτεύγματα. Καταρχήν ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στην Ευρωλίγκα κλέβοντας τέσσερις φορές την μπάλα. Τέσσερα κλεψίματα είχε και στο αντίστοιχο παιχνίδι του πρώτου γύρου στην Κωνσταντινούπολη αλλά και τον περασμένο Μάρτιο κόντρα στη Γαλατασαράι.

 

Με αυτά τα τέσσερα κλεψίματα, ο Παπανικολάου έγινε ο 3ος «κλέφτης» στην ιστορία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα. Έφτασε τα 116 και ξεπέρασε κατά ένα τον Θοδωρή Παπαλουκά ενώ στη 2η θέση με μόλις ένα περισσότερο (117) είναι ο Βαγγέλης Μάντζαρης.

 

Ακόμη ο διεθνής φόργουορντ με τα δύο εύστοχα δίποντα του μπήκε στην πρώτη 5άδα της ιστορικής λίστας του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα. Έφτασε τα 201 και ξεπέρασε κατά ένα τον Κάιλ Χάινς.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ