22.2 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Με «πολυβόλα» η Χίμκι «βύθισε» κι άλλο την Αναντολού Εφές (vids)

Η Χίμκι επικράτησε εντός έδρας της Αναντολού Εφές με 86-68 κι ανέβηκε στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, με τους Τούρκους να παραμένουν στον... πάτο.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι σαφώς πιο δουλεμένη από τους Τούρκους. Αυτό φάνηκε στη Ρωσία και η νίκη ήρθε δίκαια. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στο πρώτο δεκάλεπτο, όμως στη συνέχεια είδαν τους αντιπάλους τους να αρνούνται να παραδοθούν. Ο Εργκίν Αταμάν στην πρώτη του παρουσία στον πάγκο της Εφές προσπάθησε να πείσει τους παίκτες του να παίξουν άμυνα, αλλά αυτό δεν ήταν και τόσο εύκολο.

Στο 30', ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε 57-56 και φαινόταν ότι θα υπάρξει ντέρμπι. Παρ' όλα αυτά, το τελευταίο δεκάλεπτο ανήκε αποκλειστικά στους γηπεδούχους οι οποίοι κατάφεραν μέσω της καλής τους άμυνας και με καθαρές ματιές στο αντίπαλο καλάθι να ξεφύγουν και να φτάσουν τελικά σε μία άνετη επικράτηση 86-68.

Με αυτή τη νίκη, η Χίμκι ανέβηκε στο 8-5 και συγκατοικεί στην πέμπτη θέση όπου συγκατοικεί με τη Ζαλγκίρις, ενώ η έπεσε στο 3-10 και παραμένει τελευταία.

Οι εκτελεστές: Ο Αλεξέι Σβεντ ήταν απολαυστικός και με διαφορά ο κορυφαίος της ομάδας του. Ο Ρώσος σούπερ σταρ σταμάτησε στους 25 πόντους μ' έξι εύστοχα τρίποντα, ενώ ο Άντονι Γκιλ πρόσθεσε δώδεκα πόντους. Από την πλευρά τους, Μόνια και Άντερσον πέτυχαν από τρία τρίποντα. Για τους ηττημένους, ο Έρικ Μακ Κόλουμ σκόραρε είκοσι πόντους, ενώ οι 16 του Κρούνοσλαβ Σίμον δεν ήταν σημαντικοί, καθώς υπέπεσε σε επτά λάθη.

Με τη γλώσσα των αριθμών: Μία ομάδα που εκτελεί 17/35 τρίποντα στο γήπεδό της είναι αδύνατο να ηττηθεί. Αυτό ευτύχησε να κάνει η Χίμκι που τα έβαζε από... παντού. Παράλληλα οι γηπεδούχοι μοίρασαν 23 ασίστ για οκτώ λάθη. Στα ίδια... κομμάτια η Εφές είχε μόλις 5/19 τρίποντα και δώδεκα ασίστ για 18 λάθη.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Δείτε εικόνα από την αναμέτρηση στα παρακάτω βίντεο:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ