27.5 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

Με πλουραλισμό και «γρανιτένια» άμυνα ο Άρης

Ο Άρης επέστρεψε στις νίκες στη Stoiximan.gr Basket League επικρατώντας 71-60 του ΓΛ Φάρου στο «Nick Galis Hall», στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής.

Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη μετά από δύο διαδοχικές ήττες πανηγύρισε ξανά, ενώ οι Θεσσαλοί έχασαν για πρώτη φορά μετά από δύο σερί αγώνες που είχαν πανηγυρίσει.

Οι «κίτρινοι» με αυτό το ροζ φύλλο αγώνα ανέβηκαν στους εννιά βαθμούς, όσους έχουν και οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου.

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, στο πρώτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν τους αντιπάλους τους και ξέφυγαν 18-10 (10').

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα όμως ο Άρης ανέβασε την απόδοσή του και μ' επιμέρους σκορ 23-9 στη δεύτερη περίοδο, κατάφερε να προηγηθεί 33-27 στο ημίχρονο.

Στο τρίτο δεκάλεπτο έμελλε να κριθεί ο αγώνας, καθώς οι γηπεδούχοι αύξησαν ακόμα περισσότερο τη διαφορά (50-39). 

Ο ΓΛ Φάρος δεν τα παράτησε και προσπάθησε να επιστρέψει στη διεκδίκηση της νίκης, αλλά δεν κατάφερε κάτι σημαντικό, με αποτέλεσμα η κόρνα της λήξης να βρει νικητή τον Άρη με 71-60.

Ο... σταθερός: Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος πραγματοποίησε μία ακόμα καλή εμφάνιση. Ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών μ' έντεκα πόντους, ενώ μάζεψε κι επτά ριμπάουντ. Για τους ηττημένους ο Μουράτος σημείωσε 15 πόντους και ο Σάφτενααρ 14. Ωστόσο δεν ήταν αρκετοί.

Με τη γλώσσα των αριθμών: Τα τρίποντα έκαναν τη διαφορά για τους «κίτρινους». Σούταραν μόνο υπό καλές προϋποθέσεις και είχαν 50% ευστοχία (8/16). Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι ήταν εξαιρετικά άστοχοι με 3/16. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο πλουραλισμός του Άρη έκανε τη διαφορά, καθώς από τους δώδεκα παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν σκόραραν οι έντεκα. Ο μοναδικός που δεν τα κατάφερε ήταν ο Πουλιανίτης ο οποίος όμως πάτησε παρκέ για 44''.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ