22.9 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Με πλάνο και προσήλωση στο Κάουνας ο Παναθηναϊκός (pics)

Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από δύο διαδοχικές ήττες στην Ευρωλίγκα και θα προσπαθήσει να αντιδράσει στη «Zalgirio Arena», στη δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρησή του με τη Ζαλγκίρις Κάουνας.

Οι «πράσινοι» νίκησαν με άνεση τον Ιωνικό Νικαίας στο ΟΑΚΑ, για την Basket League, και τώρα επικεντρώνουν και πάλι στην Ευρωλίγκα. Στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής θα παίξουν εκτός έδρας με το λιθουανικό συγκρότημα (19/11, 19.30), με το Γιώργο Βόβορα να αναφέρει σχετικά πριν από την αναχώρηση της αποστολής για το Κάουνας: «Προερχόμαστε από δύο πολύ κακές ήττες. Ήταν πολύ σημαντικό το ματς του Σαββάτου (16/11), ώστε να δείξουμε μια αντίδραση, να αλλάξει η κατάσταση και λίγο πνευματικά η διάθεση των παιδιών. Πάμε σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που προέρχεται από δύο ήττες και θα βγάλει σίγουρα μεγάλη ενέργεια. Έτσι κι αλλιώς, η Ζαλγκίρις στο γήπεδό της παίζει πολύ επιθετικά. εάν θέλουμε να έχουμε πραγματικές ελπίδες θα πρέπει να ελέγξουμε τα λάθη και τα ριμπάουντ. Είναι δύο τομείς που θα κρίνουν το παιχνίδι».

 

Αναφορικά με το εάν θα υπάρξουν αλλαγές στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, εξήγησε: «Δεν χρειάζονται πολλές αλλαγές. Έχουμε χάσει πολλά ματς στις λεπτομέρειες. Εάν είχαμε κερδίσει κάποια από τα παιχνίδια που κρίθηκαν στον πόντο θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Το πιο σημαντικό είναι να είσαι σαράντα λεπτά προσηλωμένος στο πλάνο σου, να μην επηρεαστείς από την επιθετική άμυνα της Ζαλγκίρις Κάουνας. Εάν μείνουμε πιστοί μπορούμε να φθάσουμε στη νίκη».

 

Ρωτήθηκε και για την ήττα τους από την Άλμπα Βερολίνου, στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, κι απάντησε: «Ήταν ένα πολύ κακό παιχνίδι, στο οποίο δεν είχαμε συγκέντρωση. Συνήθως, ύστερα από μια τόσο κακή ήττα οι παίκτες είναι συγκεντρωμένοι. Το πιστεύω ότι θα γίνει, γιατί χρειαζόμαστε νίκες σε δύσκολες έδρες».

 

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού σχολίασε και την κατάσταση του Τζίμερ Φριντέτ, ο οποίος συμπεριλήφθηκε κανονικά στην αποστολή, εξηγώντας: «Έκανε χθες (17/11) μια καλή προπόνηση, δεν είχε ενοχλήσεις και πιστεύω πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα».

 

Ο Τζέικομπ Ουάιλι, από την πλευρά των παικτών, ανέφερε: «Παίξαμε εντός έδρας στα προηγούμενα τρία ματς και τώρα είναι ώρα να παίξουμε μακριά από το "σπίτι" μας, προσπαθώντας να πάρουμε τη νίκη. Δεν θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε όσα έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε απλά πράγματα, να είμαστε προσηλωμένοι στο πλάνο και να το εκτελέσουμε».

 

Αναφέρθηκε και στην αποχώρηση του Αργύρη Πεδουλάκη, παραδεχόμενος: «Όλοι μας νιώσαμε έκπληξη με το timing της αποχώρησής του, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στο Γιώργο (Βόβορα). Ήταν ήδη βοηθός της ομάδας και θέλουμε να παίξουμε και για αυτόν πλέον».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ