25.2 C
Athens
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Με παίκτες Ευρωλίγκας και… ΝΒΑ η Βραζιλία

Η Βραζιλία ακολούθησε το… παράδειγμα των ευρωπαϊκών ομοσπονδιακών και κάλεσε στην προεπιλογή για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 παίκτη που αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα, ενώ το προχώρησε κι ένα βήμα... παραπέρα με προσκλήσεις μελών ομάδων NBA και G-League.

Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός, Αλεξάντερ Πέτροβιτς, έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των 24 παικτών που αποτελούν την προεπιλογή της Εθνικής για τους αγώνες της με τη Χιλή (24/11, Οσόρνο) και τη Βενεζουέλα (27/11, Ρίο Ντε Τζανέιρο) και ανάμεσα σε αυτά είναι και εκείνα των Μαρτσελίνιο Χουέρτας της Μπασκόνια, Ραούλ Νέτο των Γιούτα Τζαζ ο οποίος όμως είναι τραυματίας και Τζεορτζίνιο των Ρίο Γκράντε Βάλεϊ Βάιπερς της G-League, καθώς και του Άντερσον Βαρεχάο που μετά την αποχώρησή του από τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς παραμένει χωρίς ομάδα.

Ο 58χρονος τεχνικός, ο οποίος δήλωσε πρόσφατα πως όποιοι δεν παίξουν στα προκριματικά θα αποκλειστούν από την αποστολή για το Παγκόσμιο Κύπελλο εφόσον το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας εξασφαλίσει την πρόκρισή του, κάλεσε και τους «Ευρωπαίους» Βίτο Μπενίτε (Μούρθια), Αουγκούστο Λίμα (Μπεσίκτας) και Ρικάρντο Φίσερ (Μπιλμπάο), ενώ σε βραζιλιάνικες ομάδες παίζουν οι Άλεξ, Μαρκουίνος, Λίο Μέιντλ, Τζονάταν, Τζίμι, Λούκας Ντίας, Τζέφερσον Ουίλιαμ, Αντόνιο, Γιάγκο, Φούλβιο, Άρθουρ Πέκος, Ολιβίνια, Ράφαελ Χετσχάιμερ, Ράφαελ Μινέιρο, Λούκας Μαριάνο, Κάιο Τόρες και Ρέναν Λενζ. Δείτε, αναλυτικά, τη λίστα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ