26.6 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Με οδηγό τον πρώτο γύρο

Στα περίχωρα της Μόσχας, ο Ολυμπιακός ψάχνει απόψε (19.00 - Novasports 2) μία νίκη που μπορεί να αποδειχθεί χρυσάφι στην πορεία προς το πλεονέκτημα έδρας για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.  Κόντρα στη Χίμκι του "δικού" τους Γιώργου Μπαρτζώκα οι Ερυθρόλευκοι θέλουν να συνεχίσουν δύο σερί, ένα εφετινό και ένα διετίας. 

Το πιο "φρέσκο" είναι το να μείνουν για τέταρτη συνεχόμενη...διαβαολοβδομάδα αήττητοι, κάτι που μέχρι στιγμής έχουν καταφέρει στις τρεις προηγούμενες (6/6 νίκες) με διπλά παιχνίδια. Μοναδική ομάδα στην Ευρωλίγκα με τέτοια επίδοση που θέλει να τη διευρύνει.

Το δεύτερο σερί που κυνηγούν οι Πειραιώτες είναι το να μείνουν εκ νέου αήττητοι κόντρα στον πρώην προπονητή τους, καθώς από τότε που ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποχώρησε από την ομάδα της καρδιάς του, δεν έχει καταφέρει να τη νικήσει. Δύο φορές πέρυσι με τη Μπαρτσελόνα (59-52 στο ΣΕΦ και 69-67 στη Βσρκελώνη) και εφέτος στον πρώτο γύρο με τη Χίμκι στο ΣΕΦ (92-75).

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πάντως αναπολεί το τελευταίο παιχνίδι, όχι απλά για τη νίκη επί των Ρώσων, αλλά για την - ίσως καλύτερη της χρονιάς - εμφάνιση του Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο σέρβος σέντερ που διανύει την τελευταία του χρονιά στον Πειραιά (το ΝΒΑ και οι Σπέρς τον περιμένουν) είχε σημειώσει 17 πόντους με 8/8 δίποντα και το κυριότερο όσο ήταν στο παρκέ είχε απενεργοποιήσει τον καλύτερο ψηλό εφέτος της Ευρωλίγκας (βάση αριθμών και πριν τραυματιστεί και βγει νοκ άουτ) τον Ρόμπινσον ο οποίος βρήκε πεδίο δράσης λαμπρό αργότερα κόντρα στον ΜακΛίν.

Τον οποίο παρεμπιπτόντως ο Ελληνας τεχνικός θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή απόψε για να δει εάν θα έχει ξεπεράσει το πρόβλημα που αποκόμισε (ένα μυικό σπασμό στη μέση) από το τελευταίο παιχνίδι με τη Μακάμπι. Εκεί όπου ο Μιλουτίνοφ άρχισε να ανεβάζει στροφές με τον κόουτς του Ολυμπιακού δικαίως να ελπίζει σε εμφάνιση ανάλογη με τον πρώτο γύρο. Ενα παιχνίδι που μπορεί να αποτελέσει και γενικότερα οδηγό για το πως μπλόκαραν οι Ερυθρόλευκοι με την άμυνά τους το μεγάλο όπλο των αντιπάλων που είναι ο ρυθμός και το γρήγορο μπάσκετ.

Από εκεί και πέρα το κεφάλαιο "Σβέντ" είναι το πιο κομβικό για τον Ολυμπιακό καθώς όπως είπε και ο τεχνικός του κάθε άλλο παρά χαλάει το παιχνίδι της Χίμκι. Η αλήθεια είναι όμως ότι αν παίξεις με το μυαλό του μπορείς να τον βραχυκυκλώσεις και από θετικό να  μετατρέψεις σε αρνητικό το πρόσημο της προσφοράς του.

 

 

Photo Credit: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ