18.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Με μπαστούνι για… άλλους λόγους ο Ίρβινγκ (vid)

Ο Καϊρί Ίρβινγκ μας έχει συνηθίσει σε διάφορα... παράξενα. Ο ίδιος το ονομάζει πνευματική αναζήτηση ή πνευματικές ανησυχίες και εμείς θα ακολουθήσουμε το δικό του δρόμο. Ουδείς αμφισβητεί το τεράστιο ταλέντο του ή το γεγονός ότι έχει βοηθήσει πάρα πολύ κόσμο ή ότι έχει κοινωνικές ανησυχίες. Έχει όμως προκαλέσει και αντιδράσεις με θεωρίες περί επίπεδης γης ή όταν έκανε τον δικό του ιδιότυπο αγιασμό όταν επέστρεψε στο γήπεδο της πρώην ομάδας του. Αυτή τη φορά θέμα συζήτησης έγινε ένα... μπαστούνι.

Ο Ίρβινγκ παρουσιάστηκε στο γήπεδο για τον αγώνα με τους Φίνιξ Σανς κρατώντας ένα ψηλό μπαστούνι, σαν αυτά που λαξεύουν παππούδες ή οδοιπόροι για να τους βοηθήσουν σε μεγάλες αποστάσεις. Κάποιοι ανησύχησαν και σκέφτηκαν πως χρειαζόταν βοήθεια για να περπατήσει και πως αυτό είχε σχέση με τις ενοχλήσεις στην πλάτη του. Τελικά, λόγος ανησυχίας για ιατρικό θέμα δεν υπήρχε. Οι ρίζες βρίσκονται στους Ιθαγενείς Αμερικάνους, τους γνωστούς μας Ινδιάνους και έχει να κάνει με θεραπεία μεν, σε πνευματικό επίπεδο δε!

 

Συνήθως χρησιμοποιείται για τελευταίες οι οποίες συνοδεύονται με προσφορές σε πνεύματα ή επιθυμίες σε συγκεκριμένες φυλές όπως οι Χόπι, Πουέμπλο ή Ζούνι κυρίαρχες φυλές στα Νοτιοδυτικά των ΗΠΑ. Kάπου εδώ να πούμε πως αυτή η σχέση με τους Ινδιάνους δεν είναι καινούρια ή χωρίς βάση για τον Ίρβινγκ. Η μητέρα του, Ελίζαμπεθ Αν Λάρσον, που πέθανε όταν ο ίδιος ήταν τεσσάρων ετών, ήταν μέλος της φυλής Standing Rock Sioux και όπως γινόταν εκείνη την εποχή, πολλά παιδιά ιθαγενών της Αμερικής είχε δοθεί για υιοθεσία σε οικογένεια λευκών. Mάλιστα σε ειδική τελετή, το 2018, τόσο αυτός, όσο και η αδελφή του Άσια, είχαν πάρει τα ινδιάνικα ονόματά τους: Little Mountain o Ίρβινγκ, Buffalo Woman η αδελφή του.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ