24.2 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Με Μπέρι τρίτωσε το καλό ο Πανιώνιος

Ο Πανιώνιος είχε περισσότερες λύσεις και μεγαλύτερη διάρκεια και πανηγύρισε την εντός έδρας νίκη με 88-80 επί του ανταγωνιστή του Κολοσσού. Ηταν η τρίτη επιτυχία για τους "κυανέρυθρους", πρώτη για τον Νίκο Οικονόμου  ο οποίος είχε κοουτσάρει για πρώτη φορά στο ΣΕΦ, ενώ άφησε τον Κολοσσό στην μία νίκη και στην επίγουσα αναζήτηση ενός ηγέτη πλέι μέικερ. Ηγέτης του Πανιώνιου ο Ντέβιον Μπέρι.

Με ίδιες, φουλ επιθετικές, προθέσεις μπήκαν οι δύο ομάδες στο γήπεδο, με τον Πανιώνιο να σέρνει πρώτος τον χορό με τον Χάρις πρωταγωνιστή. Στο 14-8 είχε σκοράρει του 12 πόντους, όμως, ο Κολοσσός ισορρόπησε με Γκιμπς στην περιφέρεια και Μαυροειδή μέσα στην ρακέτα, πλησίασε σε 18-17 και το δεκάλεπτο έληξε με 26-20.

Ο Κολοσσός περιόρισε τον Χάρις στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Πανιώνιος δεν έκανε το ίδιο στον Μαυροειδή ο οποίος και ριμπάουντ έπαιρνε και σκόραρε και το ντέρπι φούντωσε. Το 45-39 του ημιχρόνου ήταν απόρροια των λύσεων που έδωσε από μακριά ο Καμπερίδης, αλλά ήταν φανερό από τα σύντομα εκατέρωθεν ξεσπάσματα ότι όλα ήταν ανοιχτά.

Ο Ντέβιον Μπέρι πήρε το όπλο του στην τρίτη περίοδο και έφερε τον Πανιώνιο στο +16, 61-45 στο 27', ο Κολοσσός μείωσε σε 62-53, αλλά το δεκάλεπτο έληξε με 68-55 και με ξεκάθαρο προβάδισμα του Πανιώνιου το οποίο επιβεβαίωσε στην τελευταία περίοδο, έστω κι αν ο Κολοσσός πίεσε και επιχείρησε μια αντεπίθεση που απλά του επέτρεψε να μειώσει λίγο την διαφορά.

ΕΓΓΥΗΣΗ: Ο Ντέιβον Μπέρι είχε κάνει ένα πέρασαμ δύο αγώνων από την Ρόδου στις αρχές του πρωταθλήματος 2016-17 και σήμερα έδειξε στον Κολοσσό... τι είχε στα χέρια του και το έχασε. Ηταν ο απόλυτος ηγέτης του Πανιώνιου, σκόραρε κατά βούληση και με 26 πόντους οδήγησε εκ του ασφαλούς την ομάδα του στη νίκη.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Πανιώνιος έιχε δημιουργία, δίνοντας 18 ασίστ έναντι 11 του Κολοσσού, ενώ δεν φοβήθηκε να σουτάρει κι επειδή οι τρεις πόντοι πάντα είναι καλύτεροι από τους δύο, τα 12 τρίποντά του έναντι 5 του αντιπάλου, έπαιξαν τον ρόλο τους.

 Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ