21.3 C
Athens
Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Με μία εξαίρεση ο έλεγχος ντόπινγκ στο ΝΒΑ

Το νέο πρωτάθλημα του ΝΒΑ θα ξεκινήσει στις 22 Δεκεμβρίου και, όπως συνέβη και στη «φούσκα» της Disney World του Ορλάντο, ο έλεγχος ντόπινγκ θα είναι επιλεγμένος.

Η διοργανώτρια αρχή και η Ένωση Παικτών ΝΒΑ συμφώνησαν όταν επαναρχίσουν οι αγώνες να γίνεται μεν έλεγχος για απαγορευμένες ουσίες, ο οποίος όμως θα έχει μία εξαίρεση. Ακριβώς όπως συνέβη και το καλοκαίρι, στην επανέναρξη και ολοκλήρωση της σεζόν 2019-2020, οι παίκτες θα ελέγχονται κανονικά για αναβολικά και φάρμακα που ενισχύουν την απόδοση, όχι όμως για ουσίες που δεν την επηρεάζουν, όπως είναι τα ψυχαγωγικά ναρκωτικά και οι ψυχοδραστικές ουσίες.

Το ΝΒΑ και οι παίκτες, λοιπόν, συμφώνησαν να επιτρέπεται εν μέρει η χρήση απαγορευμένων ουσιών, έστω κι αν αυτές δεν ενισχύουν την απόδοση Ωστόσο, η διοργανώτρια αρχή θα έχει το δικαίωμα να υποβάλλει σε ξεχωριστά τεστ παίκτες που θεωρούνται… ύποπτοι, κυρίως βάσει του παρελθόντος τους ή εάν δώσουν το δικαίωμα και υπάρχουν βάσιμες υποψίες πως έχουν κάνει χρήση.

Θυμίζουμε πως πριν από την πανδημία του κορονοϊού οι παίκτες μπορούσαν να ελεγχθούν το πολύ τέσσερις φορές σε μία σεζόν και δύο εκτός αυτής, με τον κανονισμό να μην κάνει εξαιρέσεις για τις ναρκωτικές ουσίες που δεν επηρεάζουν την απόδοση, όπως είναι -για παράδειγμα- η μαριχουάνα. Πλέον, τα δεδομένα αλλάζουν λόγω του ιού COVID-19.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, οι παίκτες υποβάλλονται ούτως ή άλλως σε διαδοχικά τεστ κορονοϊού, οπότε για να περιοριστούν οι περιττές επαφές και να παραμείνουν άπαντες ασφαλείς είναι προτιμότερο να κοπούν τα «περιττά» τεστ, όπως αυτά για τις ναρκωτικές ουσίες, οι οποίες αλλοιώνουν τη συνείδηση και την πνευματική και ψυχική κατάσταση, αλλά δεν βελτιώνουν τις επιδόσεις.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ