23.3 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Με λάμψη BCL τα «παράθυρα» (pics)

Οι παίκτες του Basketball Champions League συμμετείχαν δυναμικά και στο πέμπτο «παράθυρο» της FIBA για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Περισσότεροι από πενήντα διεθνείς έδωσαν το παρών στους αγώνες που διεξήχθησαν το διάστημα 29 Νοεμβρίου έως 3 Δεκεμβρίου σε πέντε ηπείρους, με το BCL να ξεχωρίζει τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις…

Αγκόλα: Ο Γιανίκ Μορέιρα, του ΠΑΟΚ, είχε την καλύτερη αξιολόγηση (18) από όλους τους παίκτες που συμμετείχαν στα προκριματικά της Αφρικανικής Ζώνης. Παράλληλα, μόλις ένας παίκτης πήρε περισσότερα ριμπάουντ από εκείνον (25).

Αργεντινή: Ο Νίκολας Μπρουσίνο, της Τενερίφης, είχε κατά μέσο όρο 18,5 στην αξιολόγηση. Είχε, δηλαδή, την υψηλότερη βαθμολογία από όλους τους Αργεντινούς παίκτες.

Τσεχία: Ο Γιάρομιρ Μπόχατσικ (Νίμπουρκ) έφθασε τους 144π. και είναι ο πρώτος σκόρερ, σε σύνολο πόντων, της Τσεχίας μέχρι στιγμής στα προκριματικά. Ο συμπαίκτης του, Βόιτσεκ Χρουμπάν, σκόραρε 20π. απέναντι στη Γαλλία κι ανέβασε το μέσο όρο του στους 17,8π. στα τελευταία πέντε ματς των προκριματικών. Ο Μάρτιν Κριζ, επίσης της Νίμπουρκ, είχε τουλάχιστον έξι ριμπάουντ και στα δύο παιχνίδια που έπαιξε για το πέμπτο «παράθυρο». Έτσι, έφθασε τα 43 και είναι δεύτερος στη σχετική λίστα, πίσω μόνο από τον Οντρέι Μπάλβιν. Ο Γιακούμπ Σιρίνα, της Οπάβα, σκόραρε για πρώτη φορά στα προκριματικά διψήφιο αριθμό πόντων. Συγκεκριμένα, είχε 11π. απέναντι στη Γαλλία. Το ίδιο και ο Μάρτιν Πετέρκα (Νίμπουρκ), που έβαλε 10π. κόντρα στη Ρωσία.

Φινλανδία: Ο Τζαμάρ Ουίλσον της Λιετκαμπέλις ήταν ο μοναδικός παίκτης του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας με τουλάχιστον 14π. και στα δύο ματς που έδωσε το διάστημα 29/11-03/12.

Γαλλία: Ο Αμάθ Εμπαγιέ της Βίρτους Μπολόνια είχε 18π. απέναντι στην Τσεχία, τους περισσότερους από κάθε άλλο συμπαίκτη του στην Εθνική στο πέμπτο «παράθυρο» της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Γερμανία: Μόνο ένας Γερμανός διεθνής σκόραρε περισσότερους πόντους από τους 27π. που είχε ο Ρόμπιν Μπέζινγκ (Μπεσίκτας) κόντρα στην Ελλάδα, στο μοναδικό παιχνίδι που έπαιξε σε αυτό το «παράθυρο».

Ελλάδα: Ο Γιάννης Αθηναίου (ΠΑΟΚ) μοίρασε τις περισσότερες ασίστ από κάθε άλλον Έλληνα διεθνή στο πέμπτο «παράθυρο» (9). Επίσης, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης (ΑΕΚ) ξεχώρισε με συνολικά 26π. και έξι κλεψίματα.

 

Ισραήλ: Ο Γκάι Πνίνι (Χάποελ Χολόν) αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο Ισραήλ-Σερβία, με 18π. Εξάλλου, ο Ταμίρ Μπλατ (Χάποελ Ιερουσαλήμ) έκανε ρεκόρ κλεψιμάτων με εφτά, σε αυτό το «παράθυρο», ενώ είχε και τις περισσότερες ασίστ από όλους τους Ισραηλινούς παίκτες (11).

Ιταλία: Μόνο ο Αουντού Αμπάς, με 26π., ξεπέρασε στο σκοράρισμα τον Πιέτρο Αραντόρι της Βίρτους Μπολόνια (21π.) στην Ιταλία, στους αγώνες του πέμπτου «παραθύρου».

Λετονία: Ο Ρίχαρντς Λόμαζ (Βέντσπιλς) ξεχώρισε με τις εφτά ασίστ του απέναντι στο Μαυροβούνιο.

Λιθουανία: Ο Γιόνας Ματσιούλις (ΑΕΚ) έκανε για πρώτη φορά στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 double double με 10π. και ισάριθμα ριμπάουντ.

Μεξικό: Ο Άλεξ Πέρεζ (Μπάνβιτ), με τις δώδεκα ασίστ του, έκανε ρεκόρ για την Αμερικανική Ζώνη.

Ολλανδία: Ο Σαρλόν Κλουφ (Μούρθια) ήταν ο μοναδικός παίκτης σε ολόκληρη την Ευρώπη με τουλάχιστον εφτά ασίστ και στα δύο παιχνίδια του πέμπτου «παραθύρου». Είχε, επίσης, κατά μέσο όρο 17,5π.

Σλοβενία: Ο Γκρεγκόρ Χρόβατ, της Μπαϊρόιτ, ήταν ο μοναδικός Σλοβένος με τουλάχιστον 10π. και στους δύο αγώνες που έγιναν το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο για τα προκριματικά.

Ισπανία: Ο Σεμπαστιάν Σάιζ (Τενερίφη) είχε 12π. κόντρα στην Ουκρανία και κατά μέσο όρο, και στα δύο ματς, 9,5π. με ποσοστό ευστοχίας στα σουτ εντός παιδιάς 61.5%. Ο συμπαίκτης του στην Τενερίφη και την Εθνική, Ροντρίγκο Σαν Μιγκέλ, είχε συνολικά οκτώ ασίστ και ούτε ένα λάθος.

Τουρκία: Ο Τόλγκα Γκετσίμ (Μπάνβιτ) σκόραρε για δεύτερη φορά στα προκριματικά διψήφιο αριθμό πόντων (10π. με αντίπαλο την Ισπανία), ενώ είχε και έξι ασίστ στην αναμέτρηση με το Μαυροβούνιο.

Ουκρανία: Ο Ολεκσάντρ Λίποβι, του Προμηθέα Πατρών, είχε κατά μέσο όρο 10π., έξι ασίστ και πέντε ριμπάουντ σε αυτά τα δύο παιχνίδια του πέμπτου «παραθύρου».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ