23.8 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Με «κομμένη» την ανάσα

Στον Παναθηναϊκό τηρούν «σιγή ιχθύος» αναφορικά με το μέλλον, με την κατάσταση να αναμένεται πάντως να ξεκαθαρίσει αρκετά σύντομα. 

Δεν πρόκειται για ένα φαινόμενο που αφορά μόνο τους «πράσινους». Καμία ομάδα δεν γνωρίζει τι θα συμβεί τόσο την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο όσο και την προσεχή. Παρ’ όλα αυτά στο «τριφύλλι» παρατηρείται μία απόλυτη ηρεμία και ησυχία, σε βαθμό που δημιουργεί αίσθηση. Ωστόσο υπάρχει λογική σε αυτήν την κατάσταση, διότι πρέπει αρχικά να αποφασιστεί οριστικά και αμετάκλητα το μέλλον της σεζόν. 

Όλα δείχνουν ότι μόνο με... θαύμα θα υπάρξει ξανά αγωνιστική δράση, ωστόσο η EuroLeague είναι αρκετά απρόβλεπτη και κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά. Οι πιθανότητες πάντως είναι περισσότερες για την οριστική διακοπή της χρονιάς. 

Ξεκαθαρίζει το τοπίο με συνέντευξη Τύπου 

Το... μπαλάκι βρίσκεται στα χέρια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Εκείνος είναι ο άνθρωπος ο οποίος χρηματοδοτεί την ΚΑΕ Παναθηναϊκός αλλά και τον Ερασιτέχνη του συλλόγου, χωρίς να έχει λάβει βοήθεια από άλλους επιφανείς Παναθηναϊκούς. Ο ίδιος θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου ενδεχομένως την προσεχή Παρασκευή (15/5) και σε αυτήν θα μιλήσει για διάφορα ενδιαφέροντα ζητήματα. 

Είναι δεδομένο πως όταν ξεκίνησε το εγχείρημα του PAO Alive πέρσι το καλοκαίρι, είχε δηλώσει ότι σε περίπτωση που δεν συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό και δεν βρεθεί συνολική λύση για το σύλλογο, το καλοκαίρι του 2020 -και πιο συγκεκριμένα την 1η Ιουλίου- θα αποχωρήσει, δωρίζοντας τις μετοχές της ΚΑΕ. 

Με αυτές τις δηλώσεις αλλά και με την απόλυτη... ησυχία που υπάρχει, είναι ήδη αρκετοί εκείνοι που κάνουν λόγο για απόφαση και ανακοίνωση αποχώρησης. Ωστόσο ένα από τα χαρακτηριστικά του ισχυρού άνδρα των «πράσινων» είναι ότι συνηθίζει να είναι απρόβλεπτος και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τις μελλοντικές κινήσεις του. 

Το βέβαιο είναι ότι έχει την πρόθεση να μιλήσει ο ίδιος και να ξεκαθαρίσει τις σκέψεις του αλλά και τις αποφάσεις του. Μέχρι να το κάνει, όποιος εκφράζεται με σιγουριά γι’ αυτές, είναι πιθανό να εκτεθεί. 

Το θέμα των συμβολαίων και του μπάτζετ 

Στον «αέρα» βρίσκονται ακόμα και τα συμβόλαια των αθλητών. Κι αυτό διότι δεν υπάρχει συμφωνία για το ποσοστό που θα λάβουν σε περίπτωση που υπάρξει οριστικό τέλος στη σεζόν.  

Οι ίδιοι οι παίκτες θέλουν να πληρωθούν με όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα, όμως οι ομάδες επιθυμούν να πληρώσουν για τους αγώνες που έπαιξαν. Η λογική λέει ότι μετά από τις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν, θα βρεθεί η «χρυσή» τομή. 

Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα είναι κι αυτό του μπάτζετ. Τα μειωμένα έσοδα των ομάδων από τα τηλεοπτικά συμβόλαια αλλά και οι αγώνες που θα διεξαχθούν δίχως την παρουσία κόσμου, καθιστούν σαφές ότι ο προϋπολογισμός των περισσότερων -αν όχι όλων- των συλλόγων θα μειωθεί. 

Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τον Παναθηναϊκό. Πόσο θα πέσει το μπάτζετ εξαρτάται από την επόμενη μέρα. Κάτι που σημαίνει ότι θα γίνουν περισσότερες λεπτομέρειες γνωστές, όταν θα μιλήσει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.  

Η υπόθεση του Καλάθη και ο προπονητής 

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως αναμένονται και οι εξελίξεις στην υπόθεση του Νικ ΚαλάθηΤον Ιούλιο του 2018, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού είχε υπογράψει νέο τριετές συμβόλαιο με τους «πράσινους» το οποίο εκπνέει το καλοκαίρι του 2021. 

Τα οικονομικά δεδομένα της εποχής οδηγούν σε επαναδιαπραγμάτευση των δύο πλευρών με διαφορετικούς όρους. Ο ίδιος ο παίκτης θα ήθελε να συνεχίσει στους «πράσινους», αλλά εφόσον οι δύο πλευρές δεν συμφωνήσουν, τότε θα αναζητήσει αλλού την τύχη του το φετινό καλοκαίρι, χωρίς να μείνει στο «τριφύλλι», την τελευταία χρονιά του υπάρχοντος συμβολαίου. 

Είναι δεδομένο ότι θα έχει αρκετές ενδιαφέρουσες προτάσεις στα χέρια του, καθώς ήδη έχει κυκλοφορήσει σενάριο που θέλει τη Ρεάλ Μαδρίτης να εξετάζει την περίπτωσή του, αν ο Φακούντο Καμπάτσο μετακομίσει στο ΝΒΑ. Ωστόσο δεν θα είναι η μόνη. Τα πάντα όμως θα ξεκαθαρίσουν, αφού πρώτα μιλήσει με τον Παναθηναϊκό, με τον οποίο -όπως αναφέρθηκε και παραπάνω- δεσμεύεται με συμβόλαιο. 

Όσον αφορά τον προπονητή, ο Γιώργος Βόβορας βρίσκεται στην... pole position και θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο νέος χεντ κόουτς, καθώς τα σενάρια για Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα. 

Το βέβαιο είναι ότι άπαντες περιμένουν με «κομμένη» την ανάσα τις όποιες εξελίξεις θα υπάρξουν. Μία νέα πραγματικότητα υπάρχει για όλους μετά την πανδημία του κορονοϊού και το ίδιο ισχύει και για τους έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης, όμως όλα θα ξεκαθαρίσουν από τα όσα θα πει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, όταν αποφασίσει να μιλήσει. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ