18 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Με καρδιά και Χάτσερ επέστρεψε στις νίκες το Περιστέρι!

Ένα ψυχωμένο Περιστέρι φτιαγμένο από μέταλλο και καρδιά πήρε ένα σπουδαίο διπλό στο Μαυροβούνιο απέναντι στη Μόρναρ Μπαρ με 73-65 και επέστρεψε στις νίκες έπειτα από δύο διαδοχικές ήττες. Κορυφαίος της αναμέτρησης ο Ουίλιαμ Χάτσερ (23π.) οποίος... ξύπνησε στο τέταρτο δεκάλεπτο και έκλεψε ένα θεωρητικά χαμένο ματς. Πλέον η ομάδα του Ηλία Ζούρου ανέβηκε στο 3-2 ενώ οι γηπεδούχοι έμειναν στον πάτο του τρίτου ομίλου με 0-5.

Ο Ουίλιαμ Χάτσερ πήρε το χαμόγελο από τα πρόσωπα των Μαυροβουνίων και με μια αντεπίθεση προσωπική του στο τέλος έδωσε το ροζ φύλλο αγώνα στο Περιστέρι (73-65) αφήνοντας στα άδυτα και χωρίς νίκη την Μόρναρ Μπαρ. Άξιος συμπαραστάτης του Χάτσερ ήταν ο Κίνγκσλεϊ Μόουζες με 13 πόντους και 11 ριμπάουντ. Από την πλευρά των γηπεδούχων πάλεψε μόνος του ο Τζέικομπ Πούλεν με 16 πόντους.

Το Περιστέρι μπήκε ορεξάτο να επιβάλλει τον ρυθμό του αλλά ο Νίνταμ δεν επέτρεψε να ξεφύγει η ελληνική ομάδα, η οποία υπέπεσε σε αρκετά λάθη στην επίθεση αλλά είχε ένα μικρό προβάδισμα (13-12). Όμως η κατάσταση ανατράπηκε αμέσως μα καλάθια των Μάρκοτα και Μπέγκιτς με τους Μαυροβούνιους να παίρνουν το πάνω χέρι (21-17).

Η αστοχία του Περιστερίου από μακρινή απόσταση επέτρεψε στους γηπεδούχους να διατηρήσουν το προβάδισμα και να το αυξήσουν με καλάθια των Μάρκοτα και Ουόλερ (31-24). Συνέχιζε η ομάδα του Ηλία Ζούρου να είναι... μπλοκαρισμένο επιθετικά και η έλλειψη δημιουργικότητας μαζί με τα επιπόλαια λάθη έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να κλείσουν το ημίχρονο υπέρ τους με 40-33.

Στο δεύτερο μέρος οι άμυνες έσφιξαν και στην επίθεση δεν λειτούργησαν πολλά πράγματα και για τις δύο ομάδες σκοράροντας με το... σταγονόμετρο. Η κακή βραδιά από το σημείο του τριπόντου δεν είχε τελειωμό για το Περιστέρι και με τις... βόμβες του Πούλεν και τα καλάθια του Μπέγιτς, οι Μαυροβούνιοι δεν είχαν κανένα πρόβλημα να προηγηθούν με 51-46.

Με την ίδια τακτική και το ίδιο σηνικό ξεκίνησε το τελευταίο δεκάλεπτο, με την ομάδα του Ηλία Ζούρου να τα... σπάει από μακριά και τους γηπεδούχους να επωφελούνται από την αστοχία τους (61-54). Μόουζες και Χάτσερ πήραν από το χέρι το Περιστέρι και με ένα επιμέρους 12-0 πέρασαν μπροστά. Πλέον τίποτα δεν ήταν αρκετό να στερήσει από το Περιστέρι να κλέψει το μεγάλο διπλό και εν τέλει επικράτησε με 73-65.

 

Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ: O Oυίλιαμ Χάτσερ ήταν αναμφίβολα ο άνθρωπος του παιχνιδιού και αυτός που απέτρεψε το Περιστέρι να οδηγηθεί σε τρίτη διαδοχική ήττα και να μπει σε μπελάδες. Ήταν ο παίκτης που βγήκε μπροστά στο τέταρτο δεκάλεπτο και εκεί που είχε κολλήσει επιθετικά η ομάδα του Ηλία Ζούρου σημείωσε 23 πόντους και βελτίωσε τα ποσοστά ευστοχίας του από την μακρινή και την κοντινή απόσταση.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ένα ματς με αρκετά λάθη και με μεγάλη αστοχία και από τις δύο πλευρές έπρεπε να μετρήσουν οι μικρές λεπτομέρειες για να αναδείξουν τον νικητή. Ένα από αυτά ήταν το ποσοστό διπόντου του Περιστερίου (19/39) με 48,72% έναντι (12/29) με 41,38% της Μόρναρ αλλά και τα διπλάσια κλεψίματα των νικητών (12) σε σχέση με τους γηπεδούχους (6).

 

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 40-33, 51-46, 65-73

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα:

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ