15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Με Κάμερον η Νέα Ζηλανδία

Ο Πολ Ενάρε αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Νέας Ζηλανδίας, με τη θέση του να παίρνει ο μέχρι πρότινος βοηθός του, Πέρο Κάμερον.

Ο θρύλος του μπάσκετ της χώρας, στα 45 του πλέον κι έχοντας αποσυρθεί από την ενεργό δράση από το 2010, αναλαμβάνει για πρώτη φορά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ως πρώτος προπονητής. Ήταν βοηθός από το 2011 μέχρι και την αναβάθμισή του, συλλέγοντας πολύτιμες εμπειρίες. Τώρα, καλείται να οδηγήσει τους «Tall Black» στην επόμενες επίσημες υποχρεώσεις τους, αρχής γενομένης από το Προολυμπιακό Τουρνουά. Η Νέα Ζηλανδία έχει κληρωθεί στον όμιλο που θα λάβει χώρα στο Βελιγράδι και θα διεκδικήσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020, που θα φιλοξενηθούν στο Τόκιο, κόντρα στη Δομινικανή Δημοκρατία, την «οικοδέσποινα» Σερβία κι εφόσον προκριθεί από το α’ γκρουπ απέναντι σε όποια περάσει εκ των Πουέρτο Ρίκο, Ιταλίας και Σενεγάλης.

Ο Πέρο Κάμερον, εκτός από την καθοδήγηση της ομάδας, θα έχει ακόμα μία δύσκολη αποστολή να φέρει εις πέρας. Ο Στίβεν Άνταμς, των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, κατάγεται από τη Ροτόρουα, αλλά δεν έχει φορέσει ποτέ στο παρελθόν τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος παρά την πίεση που του έχει ασκηθεί. Στόχος του είναι να τον πείσει, ώστε να κάνει το ντεμπούτο του με την Εθνική Νέας Ζηλανδίας επί σερβικού εδάφους, συμβάλλοντας στην προσπάθεια για πρόκριση στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, για τρίτη φορά στην ιστορία μετά το 2000 στο Σίδνεϊ και το 2004 στην Αθήνα.

Ο 45άχρονος κόουτς, που οι μέχρι στιγμής μεγαλύτερες επιτυχίες του είναι οι δύο τίτλοι στο πρωτάθλημα της Νέας Ζηλανδίας που κατέκτησε με τους Ουέλινγκτον Σεντς το 2010 και το 2011, δήλωσε μεταξύ άλλων για τα νέα καθήκοντά του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του: «Είμαι, πραγματικά, πολύ χαρούμενος. Είμαι πολύ καιρό εδώ, σε αυτήν την ομάδα και σε αυτό το περιβάλλον. Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε δουλειά, για να αντιμετωπίσουμε τις επόμενες προκλήσεις. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι τεράστια υπόθεση, όχι μόνο για εμένα, αλλά και για τους παίκτες, το προσωπικό και γενικότερα το μέλλον του μπάσκετ στη χώρα. Εάν μπορούσαμε να επιστρέψουμε θα ξαναμπαίναμε στο χάρτη, μαζί με τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ