26.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Με… ιδρώτα η Φενέρ

Η νικηφόρα πορεία της Φενέρμπαχτσε στο τουρκικό πρωτάθλημα συνεχίζεται, με την πρωταθλήτρια να περνά από την έδρα της Σακάρια, αν και λογικά ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα έχει παραπάνω για την χαλαρότητα στο τέλος που... κόντεψε να κοστίσει.

Την εξαιρετική της κατάσταση πιστοποίησε ακόμη μία φορά η Φενέρμπαχτσε, η οποία κέρδισε εκτός έδρας τη Σακάρια με 82-79, αν και στο τέλος αγχώθηκε με την υπερβολική της χαλάρωση. Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, σε ένα παιχνίδι όπου το βαθμολογικό ενδιαφέρον ίσως ανήκε στους γηπεδούχους, που έψαχναν ένα καλό πλασάρισμα εν όψει playoffs του τουρκικού πρωταθλήματος, ενώ εκείνοι είναι δεδομένα πρώτοι, κυριάρχησαν εξαρχής, με το δείκτη της διαφοράς στην τρίτη περίοδο να δείχνει χαρακτηριστικά +17 για αυτούς (50-67) και την χαλάρωσή τους στο φινάλε να τη μειώνει σε βαθμό όπου... κόντεψαν να ανησυχήσουν, αλλά η ψυχραιμία από τη γραμμή των βολών αποτέλεσε εγγύηση. Ο Τζέισον Τόμπσον ήταν ο κορυφαίος της Φενέρ με 17 πόντους και τέσσερα ριμπάουντ, με τον Γκιάν Λόπες να έχει 20 πόντους με 7/8 σουτ στην αντίπερα όχθη.

«Διπλό» πήρε και η Γαλατάσαραϊ στην Πάνορμο, με 90-80 επί της Μπάνβιτ, αν και έχοντας αποκλειστεί από τα playoffs, το μόνο που κατάφερε ήταν να τελειώσει τις ελπίδες της αντιπάλου της για πλεονέκτημα έδρας. Η διαφορά έγινε στην τέταρτη περίοδο, με επιμέρους 12-24 για την «Τσιμ Μπομ» και κορυφαίο τον Γκρέγκορι Ρένφρο, με 22 πόντους, οκτώ ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ. Για τους ηττημένους, οι 27 πόντοι με 11/20 σουτ και εννέα ριμπάουντ του Άντζελο Καλοϊάρο, δεν ήταν αρκετοί.

Η 29η αγωνιστική:

Τρίτη 8/5:

Σακάρια-Φενέρμπαχτσε 79-83
Μπάνβιτ-Γαλατάσαραϊ 80-90

Τετάρτη 9/5:

Γεσιλγκιρεσούν-Νταρουσάφακα
Ουσάκ-Μπουγιουκτσεκμετσέ
Ίστανμπουλ-Καρσίγιακα
Αναντολού Εφές-Γκαζιάντεπ

Πέμπτη 10/5:

Μπεσίκτας-Εσκίσεχιρ
Τόφας-Τράμπζονσπορ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ