26.1 C
Athens
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Με ζόρι στους “16”!

Μετά από τις δύο σπουδαίες νίκες της επί της Τουρκίας και της Σερβίας, η Ρωσία περίμενε ότι με το Βέλγιο τα πράγματα θα ήταν πιο απλά, αλλά δεν ήταν. Χρειάστηκε να προσπαθήσει πολύ και να επιστρατεύσει την εμπειρία των πρωτοκλασάτων παικτών της για να κερδίσει με 76-67, να παραμείνει πρώτη και αήττητη στον Δ' όμιλο και να γίνει η δεύτερη ομάδα, μετά τη Σλοβενία, που εξασφαλίζει και μαθηματικά την πρόκρισή της στους "16" του Ευρωμπάσκετ.

Το Βέλγιο αποδείχθηκε πολύ αξιόμαχος αντίπαλος και με την καλή άμυνά του δυσκόλεψε πολύ τους Ρώσους, οι οποίοι, παρόλο που κυριάρχησαν στα ριμπάουντ, ήταν άστοχοι και δεν κατάφερναν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο το πλεονέκτημα που αποκτούσαν. Μετά το καλό ξεκίνημα του Βελγίου, ο Σβεντ αποκατέστησε την τάξη και έβαλε τη Ρωσία μπροστά στο σκορ μετά τα μισά της πρώτης περιόδου, όμως η διαφορά δεν μπορούσε να μεγαλώσει.

Το Βέλγιο αποδείχθηκε πολύ ανθεκτικό και με παίκτες όπως ο Μουέμα και ο Ντε Ζέου έβρισκε τις λύσεις για να διατηρεί την επαφή του στο σκορ. Οι Μοζγκόφ, Βοροντσέβιτς έκαναν καλή δουλειά κάτω από τα καλάθια, ο Σβεντ ήταν και πάλι ο ηγέτης, όμως χρειάστηκε η συνεισφορά έμπειρων παικτών, όπως ο Κουρμπάνοφ, ο Ζούμπκοφ και ο Κβοστόφ στην τελευταία περίοδο ώστε η Ρωσία να ξεφύγει λίγο και να πάρει τελικά τη νίκη που τόσο χρειαζόταν.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ