33.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

«Με εφτά ξένους δεν πρόκειται να ξεκινήσει το ελληνικό πρωτάθλημα»

Ο ΠΣΑΚ δεν είναι διατεθειμένος να επιτρέψει στις ομάδες να έχουν στο ρόστερ τους επτά ξένους παίκτες, από τη νέα αγωνιστική περίοδο, και προειδοποιεί πως εάν παρθεί τέτοια απόφαση δεν πρόκειται να ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα της Basket League.

Εδώ και καιρό ακούγεται η αύξηση στον αριθμό των ξένων παικτών στο ελληνικό πρωτάθλημα, χωρίς ωστόσο να έχει παρθεί μέχρι στιγμής ανάλογη απόφαση από το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, με ανακοίνωση που εξέδωσε, ξεκαθαρίζει πως μια τέτοια εξέλιξη θα είναι καταστροφική για το ελληνικό μπάσκετ και τονίζει πως δεν πρόκειται να την επιτρέψει.

Η ανακοίνωση: «Δυσαρέσκεια επικρατεί στις τάξεις του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, για όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με τη συμμετοχή 7ου ξένου στην Α1 κατηγορία. Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε, πως ΔΕΝ πρόκειται να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, εάν παρθεί μια τέτοια απόφαση. Ήδη οι ξένοι που αγωνίζονται είναι πολλοί και δεν χρειάζεται να γίνουν περισσότεροι!

Πώς είναι δυνατόν να υπάρχει πλειοψηφία των ξένων σε δωδεκάδα ελληνικής ομάδας; Αυτό είναι ΝΤΡΟΠΗ! Μιλάμε για ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης και ΔΕΝ θα επιτρέψουμε να το καταστρέψετε. Μια τέτοια απόφαση, θα έχει αντίκτυπο και στην Εθνική μας ομάδα. Εάν αλλάξει κάτι, θα μας βρείτε απέναντί σας! Εάν θέλετε 7 ξένους παίξτε ΜΟΝΟΙ σας!».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ