20.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Με επιστολή διαμαρτυρίας απαντούν οι ομάδες για οδοιπορικά

Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στις ομάδες των Εθνικών κατηγοριών το κόστος που καλούνται να επωμισθούν αναφορικά με την μετακίνηση την διαιτητών για τα εντός έδρας παιχνίδια, τα οποία καλούνται να πληρώσουν.   

Συγκεκριμένα, ως τώρα η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης αποζημίωνε με 0,15 ευρώ το χιλιόμετρο τους διαιτητές, οι οποίοι μετακινούταν με ένα αυτοκίνητο, και όχι μεμονωμένα.

Πλέον, οι ομάδες καλούνται να αποζημιώνουν με  0,15 ευρώ ανά χιλιόμετρο ανά διαιτητή και όχι ανά αυτοκίνητο  με ελάχιστη αποζημίωση τα 20 ευρώ . Η μέγιστη αποζημίωση είναι 70 ευρώ και σε αυτή περιλαμβάνονται και τα έξοδα διοδίων. Επίσης, σε μετακινήσεις-χρήση αεροδρομίου πρόσθετο κόστος 25 ευρώ ανά διαιτητή, ενώ σε  περίπτωση μετακίνησης σε έδρα εκτός πόλης αεροδρομίου θα λαμβάνουν 0,15 ευρώ ανά χιλιόμετρο ανά διαιτητή.

Τέλος, σε περίπτωση διανυκτέρευσης λόγω αδυναμίας επιστροφής αυθημερόν 50 ευρώ.

Όπως είναι κατανοητό, τα σωματεία αντιδρούν καθώς υπάρχει πολύ μεγάλη επιβάρυνση του προϋπολογισμού τους, και έτσι αναμένεται να υπάρξει ομαδική επιστολή διαμαρτυρίας ώστε να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση στο πρόβλημα που προέκυψε.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ