22.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Με επιπλέον παίκτες στο Ορλάντο

H Disney World θα υποδεχθεί στα τέλη Ιουλίου τις 22 ομάδες που θα συνεχίσουν στο φετινό πρωτάθλημα του ΝΒΑ, το οποίο διακόπηκε εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, και απομένει να δούμε πόσοι παίκτες θα μεταβούν εν τέλει στη Φλόριντα.

Η διοργανώτρια αρχή και ο κομισάριος, Άνταμ Σίλβερ, εξακολουθούν να επεξεργάζονται τα δεδομένα, ώστε να διευθετήσουν και τις τελευταίες λεπτομέρειες για την επανέναρξη των αγώνων, που έχουν ανασταλεί από τις 11 Μαρτίου. Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, οι τελευταίες σκέψεις τους αφορούν στον αριθμό των παικτών που θα έχουν δικαίωμα οι ομάδες να συμπεριλάβουν στο ρόστερ, το οποίο θα μεταβεί στο Ορλάντο και το «ESPN Wide World of Sports Complex» για τα ματς.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως κάθε ομάδα θα ταξιδέψει στην Disney World με δεκαεφτά παίκτες στη σύνθεσή της, με τους δεκαπέντε εξ αυτών να έχουν εγγυημένο συμβόλαιο και τους υπόλοιπους δύο συμβόλαιο δύο κατευθύνσεων. Έτσι, θα επιτραπούν οι προσθήκες της τελευταίες στιγμές, αρκεί ωστόσο οι παίκτες να αγωνίζονταν -πριν από τη διακοπή- είτε στο ΝΒΑ είτε στην G-League. Παίκτες από την Ευρώπη, την Κίνα ή γενικότερα εκτός της λίγκας και του αναπτυξιακού πρωταθλήματός της δεν θα επιτραπεί να υπογράψουν νέο συμβόλαιο και να παίξουν στους εναπομείναντες αγώνες του φετινού πρωταθλήματος. Υπολογίζεται, επίσης, στο τέλος του μήνα να δοθεί μία εβδομάδα για να γίνουν οι μεταγραφικές κινήσεις.

Θυμίζουμε πως πριν από τη διακοπή οι ομάδες είχαν δικαίωμα να έχουν στο έμψυχο δυναμικό τους μέχρι δεκαπέντε παίκτες. Παράλληλα, το ΝΒΑ διευκρίνισε για την παραμονή ομάδων και παικτών στο Ορλάντο πως οι 14 από τις 22 ομάδες θα έχουν αποκλειστεί -σταδιακά- σε διάστημα 53 ημερών και μόνο τέσσερις ομάδες θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για μεγαλύτερο διάστημα των δύο μηνών. Θυμίζουμε πως βάσει των όσων έχουν γίνει γνωστά έως τώρα όλες οι αναμετρήσεις θα έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο έως τις 12 Οκτωβρίου, με την ανάδειξη του νέου πρωταθλητή.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ