25.6 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Με εξαιρέσεις ο έλεγχος για ντόπινγκ στο ΝΒΑ

Το ΝΒΑ διευκρίνισε πως με την επανέναρξη της φετινής αγωνιστικής σεζόν που διακόπηκε εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού θα γίνεται έλεγχος ντόπινγκ, αλλά θα είναι επιλεγμένος.

Στις 31 Ιουλίου αναμένεται να συνεχιστεί το φετινό πρωτάθλημα, με 22 ομάδες να δίνουν το παρών στο Ορλάντο, για να παίξουν εκεί όλα τα εναπομείναντα ματς της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020. Η διοργανώτρια αρχή και η Ένωση Παικτών ΝΒΑ συμφώνησαν όταν επαναρχίσουν οι αγώνες να επιστρέψει και ο έλεγχος για απαγορευμένες ουσίες, ο οποίος σταμάτησε στις 16 Μαρτίου, δηλαδή πέντε ημέρες μετά την αναστολή των αναμετρήσεων (11/03).

Τα τεστ που θα μπορούν να γίνουν στους παίκτες, όμως, δεν θα είναι όπως πριν. Όπως συμφωνήθηκε θα γίνεται κανονικά έλεγχος για αναβολικά και φάρμακα που ενισχύουν την απόδοση, όχι όμως για ουσίες που δεν την επηρεάζουν, όπως είναι τα ψυχαγωγικά ναρκωτικά και οι ψυχοδραστικές ουσίες, οι οποίες αλλοιώνουν τη συνείδηση και την πνευματική και ψυχική κατάσταση, αλλά δεν βελτιώνουν τις επιδόσεις.

Το ΝΒΑ και οι παίκτες, λοιπόν, συμφώνησαν να επιτρέπεται εν μέρει η χρήση απαγορευμένων ουσιών, έστω κι αν αυτές δεν ενισχύουν την απόδοση. Η απόφασή τους αναμένεται να συζητηθεί αρκετά, αφού τα δεδομένα στον έλεγχο ντόπινγκ αλλάζουν μετά τη σχετική επιθυμία των παικτών και την ανοχή της λίγκας. Θυμίζουμε πως μέχρι σήμερα οι παίκτες μπορούσαν να ελεγχθούν το πολύ τέσσερις φορές σε μία σεζόν και δύο εκτός αυτής, με τον κανονισμό να μην κάνει εξαιρέσεις για τις ναρκωτικές ουσίες που δεν επηρεάζουν την απόδοση.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ