16.1 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Με εννιά ρεκόρ περιόδου δεν γινόταν να χάσει

Τέλος στο σερί των ηττών εντός κι εκτός συνόρων έβαλε ο Άρης με το πρώτο του διπλό στο φετινό Basketball Champions League. Δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό αφού πηγαίνοντας κόντρα στην εικόνα που έβγαλε το τελευταίο διάστημα και φτάνοντας σε εννιά ρεκόρ περιόδου στο BCL, απλά δεν γινόταν να χάσει.

 

Ο Άρης έφτασε στην πολύτιμη νίκη σημειώνοντας την κορυφαία επιθετική επίδοση του σε σύνολο 18 αγώνων όλων των διοργανώσεων. Έφτασε τους 80 πόντους, 10 περισσότερους από την προηγούμενη καλύτερη επίδοση του στο φετινό BCL αφού είχε από 70 στα ματς του πρώτου γύρου με τη Ζιελόνα Γκόρα, τη Ναντέρ και τη Νίμπουρκ.

 

Σημειώνοντας 24 πόντους στην τέταρτη περίοδο μάλιστα, σημείωσε και την κορυφαία εκτός έδρας επίδοση του σε αυτά τα οχτώ παιχνίδια. Είχε 23 στην 3η περίοδο του παιχνιδιού στην Τσεχία με τη Νίμπουρκ.

 

Οι επιθετικές επιδόσεις δεν λειτούργησαν εις βάρος των αμυντικών. Οι «κίτρινοι» μάλιστα κρατώντας την αντίπαλο τους στην πρώτη περίοδο στους 12 πόντους, σημείωσαν ρεκόρ για τους εκτός έδρας αγώνες τους. Είχαν δεχτεί από 15 στην πρώτη περίοδο του αγώνα με την Μπεσικτάς και στην τρίτη του ματς με την Οστάνδη.

 

Υπάρχει και συνέχεια με τα ρεκόρ του Άρη στην Πολωνία.

 

*Το 93,33% με το οποίο σούταραν οι παίκτες του από τη γραμμή του φάουλ (14/15). Το προηγούμενο ήταν το 92,85% που είχαν κόντρα στη Νίμπουρκ (13/14). Έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι με εξαίρεση το ματς στην Οστάνδη (6/12), ο Άρης έχασε από μία μόνο βολή σε καθένα από τα τρία υπόλοιπα εκτός έδρας παιχνίδια του αφού είχε και 7/8 απέναντι στην Μπεσικτάς.

 

*Το 58,06% με το οποίο σούταρε ο Άρης στα δίποντα έχοντας 18/31. Σε κανένα από τα ματς του πρώτου γύρου δεν ξεπέρασε το 50% έχοντας 12/24 με την Μπεσικτάς, 20/40 με την Οστάνδη όπως και στο ματς της Θεσσαλονίκης με τη Ζιελόνα Γκόρα.

 

*Το 37,03% που είχε στα τρίποντα είναι η καλύτερη επίδοση των τεσσάρων εκτός έδρας αγώνων του. Είχε 36% στο παιχνίδι με τη Νίμπουρκ.

 

*Με τον Μποχωρίδη να έχει εννιά από αυτές, ο Άρης τελείωσε το παιχνίδι με 21 ασίστ που αποτελούν επίσης ρεκόρ περιόδου. Είχε 17 στο εντός έδρας παιχνίδι με την Αβελίνο. Οι 21 τελικές πάσες είναι η κορυφαία επίδοση για τον φετινό Άρη στο σύνολο των 18 αγώνων του.

 

*Ο Άρης πήγε στο επιθετικό ριμπάουντ και πήρε επτά πόντους περισσότερους από την αντίπαλο του με αυτόν τον τρόπο (13-6). Οι 13 πόντοι μάλιστα αποτελούν ρεκόρ περιόδου στη διοργάνωση καθώς είχε από 10 στα παιχνίδια με τη Νίμπουρκ και Ναντέρ.

 

*Όλα αυτά τα ρεκόρ περιόδου οδήγησαν τον Άρη και στον κορυφαία αριθμό του στο ranking αφού είχε 92 βαθμούς, οχτώ περισσότερους από την προηγούμενη καλύτερη επίδοση του. Είχε 84 στο παιχνίδι του πρώτου γύρου με τους Πολωνούς.

 

 

Στον αντίποδα…

 

Ο Άρης έδωσε μέσα από τα λάθη του, 26 πόντους στη Ζιελόνα Γκόρα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο σχετικό παθητικό του στη φετινή διοργάνωση καθώς το προηγούμενο ήταν οι 21 στο ματς με τη Νίμπουρκ.

 

Αρνητικό ρεκόρ είναι και το παθητικό των 28 πόντων μέσα από τη ρακέτα. Είχε δεχτεί 26 στο παιχνίδι με την Αβελίνο.

 

Οι «κίτρινοι» ισοφάρισαν τη χειρότερη επίδοση λαθών τους ως τώρα στο BCL κάνοντας 17, όσα είχαν και κόντρα στη Νίμπουρκ.

 

Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη είχε όπως και στα προηγούμενα εκτός έδρας παιχνίδια του στο BCL, αρνητικό συντελεστή πόντων από αιφνιδιασμούς (3-10). Συνολικά μακριά από το «Nick Galis Hall» έχει σημειώσει 19 πόντους από αιφνιδιασμούς και έχει δεχτεί 57.

 

Photo Credits: BCL



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ