27.5 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Με εννιά ρεκόρ περιόδου ήρθε το +30

Σε μία ατελείωτη λίστα ρεκόρ περιόδου έφτασε ο Ολυμπιακός χθες μέσα από την ολοκληρωτική επικράτηση του επί της Μακάμπι. Πιο συγκεκριμένα, κορυφαίες επιδόσεις του για τη φετινή Ευρωλίγκα είναι…

 

*Οι 94 πόντοι στην επίθεση. Είχε 92 στα εντός έδρας παιχνίδια με τη Χίμκι και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

 

*Τα 33 αμυντικά ριμπάουντ. Είχε από 32 στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Μιλάνο και στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα. Αυτή η επίδοση συνιστά ισοφάριση της 5ης κορυφαίας στην ερυθρόλευκη ιστορία στην Ευρωλίγκα.

 

*Τα 48 συνολικά ριμπάουντ. Είχε 43 στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα. Πρόκειται παράλληλα για την 4η καλύτερη επίδοση του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα και την κορυφαία του στην τελευταία 6ετία. Προηγούμενη μεγαλύτερη εκείνη των 49 ριμπάουντ τον Μάρτιου του 2012 κόντρα στη Σιένα για τα πλέι οφ.

 

*Οι 26 ασίστ. Είχε 23 στο εντός έδρας ματς με τη Μιλάνο. Πρόκειται και εδώ για μία επίδοση με ιστορική χροιά καθώς συνιστά ισοφάριση της 3ης καλύτερης της ιστορίας του. 26 ασίστ είχε ο Ολυμπιακός και τον Νοέμβριο του 2014 κόντρα στη Γαλατασαράι.

 

*Οι 116 βαθμοί στο index. Είχε 113 στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

 

 

Υπάρχει όμως και συνέχεια…

 

Κομβικό για τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε η βραδιά, ήταν το κομμάτι των λαθών. Δεν ήταν μεγάλη διαφορά των δύο ομάδων (9-14). Ο Ολυμπιακός όμως πήρε 22 πόντους από τα λάθη των Ισραηλινών και εκείνοι μόνο έξι από τα αντίστοιχα των ερυθρόλευκων. Και οι δύο επιδόσεις συνιστούν ρεκόρ περιόδου για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, επιθετικά με τους 22 πόντους –την ίδια επίδοση είχε και με τη Φενέρμπαχτσε- και αμυντικά με τους έξι –είχε παθητικό επτά πόντων στο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα.

 

Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε και την κορυφαία επίδοση του σε πόντους από επιθετικά ριμπάουντ, σημειώνοντας 18 όσους είχε στα εκτός έδρας παιχνίδια με Φενέρμπαχτσε και Βαλένθια.

 

Μπορεί ο συντελεστής του σκορ της 2ης περιόδου να ήταν ο μικρότερος σε σχέση με τις άλλες τρεις (+5) ωστόσο με τους 29 πόντους που είχε ο Ολυμπιακός σε αυτήν, σημείωσε ρεκόρ περιόδου ως προς τα παιχνίδια του στο ΣΕΦ –είχε 27 στη 2η περίοδο του αγώνα με τη Χίμκι- και ισοφάρισε την κορυφαία του στη σεζόν αφού 29 είχε και στη 2η περίοδο του παιχνιδιού στο Μιλάνο.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ